Popular Post

Assalamualaikum semua. Haiiiiiiii.  :') 



michieee.. michiuuu. michiuuu this blog so much. kahkah. dah lama tak update blog ni kan. hihi. 1/4/2015. hari GST semalaysia. cehhh. macam cari tarikh bermakna je nak update blog kan. haha. takdelahh. lia baru lepas buat esaimen ni haaa. mata ni lak tak leh nak tutup. segar lagiii. so rajinkan lahh jari jemari ni menaip. 

klah.. lia bukan nak cita pasal GST tu. takde maknaaa pun nak cerita pasal tu. sebab kita memberontak pun selagi PM tak isytiharkan benda tu dibatalkan pun takde guna. macam ade sorg tweet tu, " aku ni takde lah tahu sangat pasal GST, so baik aku diam. aku ni dahlah bodoh pasal GST kang kalau aku ulas pasal GST, bertambah2 lak kebodohan aku." haha. ade bunyi macam tu laa tuit dia. haha. 

Lia nak cerita pasal jaga hati manusia ni. aihh. feeling2 lak pepagi pukul 1 ni kan. haha. biar laaaaa. :P korang mesti pernah jaga hati orang kan? I mean korang biarkan hati korang sakit semata2 tak nak orang tu terasa hati or sakit hati dengan kita. Kalau tak pernah dengan member or anyone , tapi korang mesti pernah jaga hati parents korang kan? Sebenarnya kan .. nak jaga hati orang ni susah sangat. Kadang-kadang orang kata, " makan dalam " .. sakit weyhh. yes. Lia pun pernah rasa. not once, not twice tapi banyak kali. tak kesahlah dengan parents, dengan adik beradik, dgn member or anyone pun... 

Sumpah.. letih... 

Letih jaga hati orang sedangkan hati sendiri kita tak dijaga. Memang lah kita cakap nak jaga hati kau senang.. nak jaga hati aku ? sapa nak jaga ? ada kau jaga? Orang buat kita terasa pulak tak sedar yang kita terasa hati. lagi parahh. hmm. Susah kan? Tapi thats is life. Itulah realiti kehidupan. Setiap hari kau kena jaga hati semua orang di sekeliling kau. kau sakit hati ke.. kau makan dalam kee. kau terluka ke.. takde sapa nak peduli... sebab kau takkan pernah bagitau dengan sesiapa. kau just simpan dalam hati kau.. biar takde sapa yang tahu.. 

Kalau nak cerita pasal jaga hati manusia ni.. Lia rasa 10 entry pun takkan cukup.. nampak tak betapa banyak kali lia terasa hati?  sakit... korang ... sakit :'(  Lia pernah sampai satu tahap.. lia dah tak mampu dah bendung lagii. lia dah tak mampu nak teruskan.. Lia dah tak larat nak pendam lagi.. Lia buat ape? Lia luah kan dengan Allah.. Lia menangis.. Lia mengadu dengan Allah.. Sebab lia tahu Allah adalah sebaik2 pendengar.. Allah sentiasa ada untuk mendengar semua yang kita nak bagitau. Kau cerita la ape pun, Allah takkan pernah letih untuk dengar. Allah takkan pernah penat untuk dengar cerita dari hambaNYA. :') Sayangnya Allah dengan kita. Kan? :') Kalau rasa nak luah dengan someone pun boleh juga.. Tapi pilih la someone yang boleh jaga rahsia korang. yang rasa dia akan jaga aib kita sampai bila2. Ingat! jangan sampai salah pilih someone tu.Tau !

Memang penat pun jaga hati manusia..

Siapa yang kata tak penat tu.. memang bukan manusia. haha ! tapi korang ! percayalah.. setiap yang korang " jaga hati " tu , Allah akan balas dengan pahala. Allah akan kurniakan kebaikan dalam hidup kita. Trust me. Allah maha pengasih. Allah jadikan sesuatu tu bersebab. Kenapa Allah biarkan kita sakit hati ? Kenapa Allah tak biarkan je orang yang buat kita terasa tu yang sakit hati? Kenapa kita yang kena "makan dalam"? Semua bersebab lah korang... Everything happen with reason. Yeahh. cakap memang senang? yang rasa ? diri kita.. kan? But.. Korang , percayalahh. ALLAH ITU ADA !

ANDAI HARI INI KITA MENANGIS, ESOK PASTI AKAN ADA HARI UNTUK KITA TERTAWA !  :')

InsyaALLAH, berdoa jum :) Berdoa supaya Allah jaga hati kita. Biar tiada siapa yang peduli pasal hati kita. Biar tiada yang tahu apa yang kita rasa. Biar semua orang sekeliling kita mentertawakan dan mempermainkan perasaan kita. Biarkan... Biarkan mereka... Asalkan Allah selalu ada di sisi kita untuk menjaga hati kita. Asalkan Allah sentiasa ada untuk menyembuhkan kesakitan kita.

Kita hidup kerana ALLAH. Lillahi Taala. 

Hidup ni sementara je korang. Kita tak tahu bila masa kita pergi.
Andai kita rasa sendiri, jangan lupa Allah ada. 
Andai kita rasa tiada orang yang hendak mendengar, jangan lupa Allah bersedia mendengar apa pun.
Andai kita rasa kesakitan yang takkan pernah sembuh, jangan lupa Allah adalah penawar yang memberikan sembuh kepada kita. 

Percaya. 
Yakin.
Doa. 



Allah kan ada? :')

Salam sayang. 




- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -