Popular Post

assalamualaikum semua ! 

tinggal berapa hari je lagi nak raya kan?? kan3 ? okey. abaikan. haha. malas betul bila cakap pasal raya ni. T.T semua sebab x dapat balik sabah. hmmm.

                                 - RESULT EXAM SEMESTER 2 SESI 2013/2014 -

em em emmm. 25/7/14 tarikh untuk menge-check result sem lepas. sem yang agak2 tough untuk kami semua. sebab projek keliling pinggang. kira macam satu kewajipan laa untuk lia meng-update belogg setelah melihat result yang tak seberapa itu. haha. yang sebelum ni yang ni ( STOP ASKING MY RESULT ! ) . hahaha. nightmare result sem 1 tahun 2 yang lepas, haha
nak tengok result lia ? hahhh. klik gambar bawah ni !


4 flat ? muehehehehwwwwww... angan2 dari duluuuuu... hihi. sorry2 . ni result kakak lia. tumpang sekaki konon2 nak dapat 4 rata. hahahah. best kan dia? kannn kannn. tahniah kakak ! heeee. bangga dapat kakak yang geniuss . muehehheheww. semoga aku dapat mengikut jejaknyaa. hihi. AMIN.  Tahniah kak jana ! selamat bergadruasi bulan 11 nanti. harap2 la hari konvo beliau jatuh hari sabtu atau ahad. boleh juga pegi. huhu. sebab sem depan dah start praktikal dahhh. 

baiklahh. tu result akak lia yang ke 7 . yang belajar dekat UTM SKUDAI, amik course electrical engginering. dia dah habis belajar dah dan akan menyambung pelajarannya sehingga master ( doakan beliau ) , result lia yang sebenar kat bawah ni haaaaa... hehee.


klik gambar tu bagi jelass. muehehe

eh2. ada yang kabur?? hehehe. sorry2. bukan tak nak bagitau . tapi kalau boleh tak nak lah bagitau semua sebab kang ada pulak yang cakap riakk. adess. apa2 pun ,

TERIMA KASIH ALLAH.
TERIMA KASIH MAK AYAH.
TERIMA KASIH ADIK BERADIK.
TERIMA KASIH PENSYARAH2.
TERIMA KASIH KAWAN2.
TERIMA KASIH SEMUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

tanpa semua, memang lia takkan capai sampai tahap sekarang ni. alhamdullilah. meningkat daripada sebelumnya. Lia check tadi memang menggeletar satu badan. setiap kali check result mesti rasa jantung nak tercabut. hahaha. entahhlahh. dah memang macam lumrah. tapi yang lawaknya. tadi lia click 'KEPUTUSAN PEPERIKSAAN' tu sambil pejam mata. lepas tu buka mata perlahan2, awal2 nampak dahhh. nampak huruf dahh. scroll bawah lagi bawah lagiii. ALHAMDULLILAH ! terima kasih ALLAH ! syukur alhamdullilah :') terima kasih berikan aku senyuman untuk ramadan ini. :')

walaupun ada satu subject yang tak dapat target ! takpe. insyaALLAH akan aku perbaiki semuanya. tinggal beberapa langkah lagi untuk aku sampai ke garisan penamat. semoga aku terus tabah dan istiqamah mencari ilmu ALLAH. amin.

kalau perasan laa kann.

ada 2 subject yang lia tak hide gred tu. hehehe. kan? yang satu , PERLOMBONGAN DATA. sumpah, suka gila2 subject tu. entahlah. kira macam masuk dalam jiwa giteww. kalau ingat balik macam mana payahnya buat assignment2 nya, buat mid sem exam, buat projek. rasa macam orang gilaa. hahaha. apa2 pun, lia nak ucap thanks dengan pensyarah yang mengajar subject ni ! PROF AZURALIZA , heee. prof ni sempoi sangat2 . sentiasa cool masa mengajar. apa yang diajar pun senang diserap dengan kami :)

teringat kenangan last class bersama beliau,



prof yang buat "peace" tu. heheh

awal2 dulu memang kitaorang blurr ngan subject ni, apa la perlombongan data ni ,kami kena pegi site melombong ke? hahah. ke canerr.  sampaikan ada gak yang gelak2 bila dengar nama subject ni. hehe.  yela sebab lia panggil subject "lombong". hahahha. lagi satu teringat gak, lia jadi ketua kelas . untuk subject ni je laa. apa2 hal, kelas batal ke apa kee. semua prof akan mesej , then lia akan jadi penyampai untuk bgtau mereka2 yang lain. Alhamdullilah , dapat juga la mengajar lia sedikit sebanyak utk rasa bertanggungjawab. hehe. kekadang tu ada gak terlewat masuk kelas. hehe. sorry prof. btw, thank you prof azura for everything, walaupun prof sibuk dengan urusan pentadbiran, prof tetap sudi mengajar kami subject ni. hehe.

second , nak ucap thank you dengan coursemate, teammate ,projectmate dan segala mate laa.


especially dengan ASNETA MAJUS ! thank you sebab jadi member projek esaimen segalaaa. hahaha.
 


Thank you laa sebab bertahan dengan aku , sanggup susah payah dengan aku., kalau aku minta tolong kau ndak pernah mo mengeluh. kalau aku marah ka apa kaa. kau cool jaaa. biarpun kita dua ja, kita tetap strong. tengok group lain semuanya 3 4 oranggg. sedangkan kita 2 ja. sudahla tajuk lain. hahaha. satu2nya group yang melombong data, kita tetap relaaakksss. hahaha. thank you2 itu ja laa.. harap ko mau la jadi project mate ku sampai akhir tahun . hahaha. ya???

happy dia ni masa mesej dekat twitter ngan lia tadi . hahahaha.



data mining A ! hehehe. alhamdullilahhh. target kami tercapai :)


kenangan terindah bila kena buat projek last2 minit. esok nak present malam tu baru gigih buat dekat kafe pulak tu. ingat lagi , kami balik je dari fakulti dengan berbaju kurungnyaa sebab pagi hari tu ada presentation method then petang ada perjumpaan dengan supervisor, lepas tu baru balik kolej. tu pun tak balik bilik sebab buat projek tu dekat kafe. awal2 ingat nak buat sampai malam kul 10 tapi pukul 10 mlm pun x siap lagi. so duduk laa dekat kafe tu siapkan report + presentation. kami bukan tak nak buat awal2 tapi kekangan masa yang membuatkan kami tak dapat buat awal2 projek tuuu. huhu. bukan senang tau melombong data -.- bayangkan 8 ribu lebih data denggi kena lombong satu persatu. huhuhu.... dah siap report bagai baru buat slide. gigih kami buat slide sampai 30 slides utk persent , last2 asneta cakap , " SLIDE BUKAN MAU 10 JA KA? " okee. dengggg ! penat kami buat sampai 30 slide. time tu dah pukul 3 pagi okeyy :3 memang rasa nak nangiss. fuuhhhh. last2 asneta yang edit sebab lia dah macam give up. haha. akhirnya siap dalam kul 4. balik bilik , golek2 atas katil tak leh tdo. tdo lambat la jawabnya. pagi tu , BANGUN LAMBAT ! hamekk kauu. kelas kul 9. haha. memang mandi kerbau pegi kelas. nasib baju kurung dah iron. haha. asneta pun lambat. dia cakap dia bawa diri je masa tu , sehelai sepinggang. tak bawa beg. hahah. kesian diaaa. alhamdullilah presentation okey je hari tu n berjalan lancar. prof pun kata okey. tapi memang nampak la mata kami tak cukup tidor hari tu. muehehehhewwww...

lastly , thanks to MR GHASSAN ,

student PHD prof azura, orang international. tak ingat dah negara mana. hahah. orang penting mr ghassan ni. hahha. dia laa kami punya mentor untuk melombong data. rasa noob sangat masa kami email dia awal2 untuk buat appoinment,


kan noob kan ? hahahah

tapi seriously Mr ghassan ni baik sangat , dia profesional and sangat menepati waktu. cuma kami ada misscommunication laa, sebab kami nak jumpa pukul 12 tgh hari , dia datang kul 11. sedangkan kami ada kelas kul 11 tu . dia siap cakap tunggu kami sejam dalam bilik kuliah tu tapi takde orang datangg. adess. memang rasa bersalah gila2 dengan diaa. huhu. nasiblaa dia maafkan kami n nak juga jumpa kami petang tu. adalah dalam 3 4 kali perjumpaan kami dengan dia untuk minta ajar. yang paling takleh lupa , dia punya perkataan " hallasss" setiap kali dia dapat selesaikan masalah. hahaha. dia ada gak cakap pasal minat dia nak belajar bahasa melayu . tapi yang tak bestnya kena cakap bi dengan dia. hahaha. lia punya english dah la berterabur. hahahahah. memang main hantam ja bila cakap dengan dia. tapi dia okeyy laaa. nice person untuk kitaorang. heheh. tanpa dia mungkin kami tak dapat hasilkan projek kami tuu. THANK YOU MR GHASSAN ! kita mention dia walaupun dia tak baca blog ni ! hahaha. :D

next , compilerr. hahaha. SUBJECT MAUT ! yang boleh lia katakan. syukur alhamdullilah lepass !!! alhamdullilah. lia dah terbayang kena extend sebab repeat subject ni. huhu. palis2 !! nauzubillah. tamao2 . tak nakkkk. huhu. tak sanggup. dapat c+ pun syukur alhamdullilah. thank you dengan kawan2 yang sudi bagi ilmu n ajar lia compiler nii. sayang korang sangat2 !!! :D

yang subject2 lain pun ada ceritanya cuma tak mampu nak cerita satu persatu. especially PROJEK KUMPULAN tu. macam2 yang kami kena lalui sepanjang buat projek tu. huhu. lia cerita 2 subject ni sebab 2 subject ni yang kira bagi kesan dengan utk semester 2 ni. hahahaha.

lia sebenarnya takut bila cerita pasal result exam ni. ya laa kann. takut2 ada sifat riak takabur n macam2 lagi. lia minta maaf kalau ada yang kurang senang . lia cerita dalam blog sebab lia tak nak lupakan semua kenangan2 ni. sudah pastinya kalau satu hari nanti lia dah tinggalkan alam pelajaran , mesti lia akan rindu dengan kenangan2 ni semua. dan bila ada blog ni , boleh laa lia baca balik n ingat balik semuanyaa. heheh :) macam kenangan2 dekat matrikulasi dulu., lia baca2 tadi . gelak2 sorang ! hahahahha.

apa2 pun , lia tau . ramai lagi manusia2 yang dapat result lagi baikkkk lagi cemerlang bahkan dekan daripada lia . TAHNIAH UOLLSSS. semoga terus cemerlang pada zaman akan datang. dan yang jatuh utk sem ni.semoga kalian terus berjuang. serious talk, lia pun pernah JATUH dan lia tau SAKITNYA. tapi, mohon bangun dari kejatuhan tersebut. hidup perlu diteruskan. :')

acecehhh. hahahah. ohh yaa. untuk member2 yang tak check result lagi dengan alasan tak nak rosak mood raya , sila lah check. korang takkan tenang beraya nanti. PERCAYALAH ! hahaha. mesti terbayang2 result korang. hehe. lia pun tadi konon tak nak check. tapi last2 check gak. yalaa. lia fikir , kita dah usaha. kita dah buat yang terbaik. buat sehabis mungkin, kenapa kita takut? bukan kah ALLAH dah janji , setiap yang ALLAH bagi adalah yang setimpal dengan usaha kita? sama lah macam lia. lia dapat C+ utk compiler tu sebab memang usaha lia utk subject tu terlalu sikit ( amboii, pengakuan nampak. haha )... bukan sebab susah. lia je yang kurang usaha ! hadapi kenyataan uollss !  sila check result anda ! hahahaha.  tapi depends laa. korang nak check ke takk. tak paksa pong. tu hak anda . hehe. saya hanya memberi pendapat. muehheheww...


tapi memang result sem ni tak ngam timing ! keluar sebelum raya ! hahaha. memang gedikk arr.

klahhh.

nak sleep. dah 3.48am ni. hahaha. tak nak tdo sebab .... hahahah. malas arr nak tdo. tadi makan banyak benda. sakit perut memanjang. petang tadi buke posa dengan yana dekat KFC MINES. hahaha. kami dah lama tak dating. tu yang pegi sana :) luangkan masa sebelum cik yana balik beraya. :)

sebelum , meh nak bagi satu gambar guaaa ~~ 


gambar tadi bha ni masa di kfc mines ! hahahah :P

kbye .

~LIA~














One Response so far.

  1. Tanpa Nama says:

    hebat la roza.. data mining A tu.. Alhamdulillah

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -