Popular Post

ASSALAMUALAIKUM .... selamat pagi uoollsss. 1.55am . pagi kan? kan ? kan? hahahha...



barang yang diangkut ke KELANTAN :D

rasa dah bertahun2 lamanya dah tak menaip dekat blog nie. muahahah. amboi. melampau. dah berbulan2 rasanya. eh? ye kot. entahlahh.. oke uollsss. actually , lia tak tau nak buat apa sekarang. fuh3... nak cakap tengah free sangat takde keje. rasenye macam banyak keje kena buat. tapi mood nak buat tak datang. maybe? hahaha.

oke3 .. lepas habis exam hari tu , lia ada taip entry senanye . tapi tak mampu nak habiskan sebab tak sempat. hehe. so , tergantungla entry tu jadi DRAFT.  keh3x. malaiihhhh aiihhh den nak sambung. hancur bahasa org lia kerjakan. hehe.

sekarang ni tengah cuti sem , tau kan? hihi. tak tau? meh nak habaq , budak2 IPTA tengah bercuti2an sekarang. tapi diri lia ni menapak dekat UKM tersayang. muah3 :* hahahha. muah sangat. sebab lia ada perkampungan fakulti. dah seminggu lebih kot. heeeeee >.<" orang dok bercuti dekat umah , kami dok buat kerja dekat UKM. huhuhu T_T sob3x....


back to main topic... heee.... :D



keSELFIEan, cuti makin tembammmm. ohh nooo !! :3

hari tu kann. kan .. kan.. 24-26hb 2 lia ada dekat kelantan tau! heee. lia ada post gambar lia sepanjang duk sana. heheheh. :D first time keyh jejak kaki dekat negeri darul naim tu. excited giler2 nak pegi. sebenarnya , tak rancang pun semua tu. lia cuti 10 hari je pun -_-" tapi , siapa tahu perancangan ALLAH kan? awal2 sebelum exam hari tu memang dah rancang nak gi KELANTAN, nak gi umah NABILA .. tapi tak jadi sebab dia baru pindah umah , then rancang pulak nak gi TERENGGANU tapi tak jadi sebab YANA ada masalah bas. hmmmm ... so , perancangannya duduk rumah akak dekat banting senyap2 . tapi .. masa balik sana, lain pulak jadinya... akak lia kata macam ni hahh ...

" LIA , ABG DAH PLAN SEBENARNYA , HUJUNG MINGGU NI MAU SAMBUT BUFDAYKU. KAMI MAU PI BERCUTI. JADI... TERPAKSA LA KO PI MANA2 ...SEBAB TIADA ORANG DI RUMAH NANTI .. "




bhaa... jadi , kemana lah lia?



bingung juga la sehari dua tu .. huhu. dahlah baru je sehari dua duk umah tu , tetiba kena bagitau macam tu. tak ke huru hara lia? hmm.. awal2 tu ada 3 pilihan ., terengganu rumah yana? kedah rumah akak? kelantan rumah yaya? ... then , decide punya decide , YAYA JADI PILIHAN ! Ohh yeaahhh... yana kan ada masalah dengan bas , so out of choice .

2 hari sebelum pegi tu dalam kepala asyik fikir , KEDAH KELANTAN ? KEDAH ATAU KELANTAN? Sampai termimpi2 okey -_-" hahah.. last2 , ALLAH bagi petunjuk pegi KELANTAN .lagipun lia dah pegi kedah n  lia teringin juga jalan2 g tempat lain pulak kan, memandangkan akak lia sponsor tiket tu..baik gi tempat lainnn... heee :P


alhamdullilah , ade juga kawan lia nak belikan tiket sehari sebelum pegi tu ..
hahhh. ni nak citer perjalanan ke sana -_-" before that , i want to tell that , my trip to KELANTAN is alone. ALONE . alone . aloneeeeeeeeeeeeeee :'/

huhuhu. kali ke 2 lia pegi tempat yang tak penah pegi sorang2 , sebelum ni pegi kedah tu , umah akak . tu tak kisah sangat sebab tempat akak kan. hehe. lia bertolak dari banting kul 5 ptg , then singgah ukm jap amik charger ngan kak izan dekat Kolej Amin then pegi KTM ambil tiket ngan member tu , baru pegi Hentian Kajang. Sampai Hentian Kajang dalam kul 8pm , bas lia bas SANI , kul 9. ingat lagi num bas tu MRP 62.

tunggu punya tunggu, dah kul 9. takde num bas tu . lia dah cuak. -,-" hmm. mane hahhh bas ni -,-'' mane3~~~ 2 bas dah pegi , lia g tanye akak yang jaga tiket tu lalu depan lia , lia jerit punya kuat dia tak dengar. uwaaa :'O .... nasib dia dengar, lia tanya , " bas saya tkde ke kak? " tunjuk tiket ngan dia , then dia kata " tula bas adik ! kejar ! kejar ! cepat ! " sambil tunjuk bas yang baru gerak tu . lia tercegat sebab terkejut, tak gerak , then akak tu jerit "pergilah kejar bas tu dkat traffic light !" so , dengan gigihnya lia buat filem melayu yang tak melayu sangat, berlari kejar bas tu. tak kisah dah orang nak tengok ke ape . yang penting dapat kejar bas tu .

and guess what? lia dapat tahan bas tu ! fuuuhh. semput gila , masa pintu bas buka , conductor bas tu tengok lia , lia cuma cakap , "ni bas saya kan?" masa tu termengah2 tak yah nak cakap la kan. -,-' pakcik bas tu cakap bahasa kelantan. tak paham sangat , tapi nasib lia faham yang dia cakap " nanti tukar bas dekat PUTRA " tu je la lia faham .





time tu lega sikit je , tapi yang masalahnya lagi , lia tak tau PUTRA kat mane. huhh. sudahhh -,- nak tanye orang , ramai giler lelaki dalam. depan belakang tepi semua lelaki . segan weyhhh. lia kol yaya , yaya cuak n dia pun tak tau nak watpe sebab dia jauh :3 kol akak lia , dia tak angkat -,-" kol nabil , nabil tenangkan lia. nasiblaa. huhu. tapi dia pun tak tau PUTRA kat mane. time tu redha je laa..

sampai dekat satu hentian, ramai penumpang turun , lia ikut jela . tu la kot hentian putra. lia ikut sorang abg ni. entahla. lia yakin je kami naik bas yang sama. dekat hentian tu ada dalam 10 biji bas sani., hahhh. jenuh kauuu nak cari :3 . lia cari punya cari , jumpa juga .. alhamdullilah. tu pun bukan bas lia , bas MRP61 . conductor bas kata bas yang 62 tu takde . :3 so duduk je la dekat mana2 seat kosong...

alhamdullilah. semua selamat, subuh kul 5 lebih tu lia bangun ,dah sampai negeri KELANTAN dah pun. dalam otak ni nak turun dekat TESCO KB je . . Sebab yaya kata perhentian terakhir bas tu dekat TESCO KB. so dengan sabarnya lia tunggu bas tu berhenti. dalam kul 6 lebih macam tu , bas tu berhenti n semua penumpang turun. lia pun turunla. n lia terkejut gila -,-' tak sama pun macam yang nabil cerita pasal TESCO KB yang sepatutnya... argghh . sudah. where am i ?? :3" kol yaya , n yaya suruh tanya conductor lia kat mane....

pokcik tu kata " awok dekat RANTAU PANJE " hahhh?? lia punya terkejut tak tau nak cakp... hmm.. yaya pun kesian time tu. dengan batuk dengan baru bangunnya. dengan terkejutnya lia ada dekat tempat lain -,-' ... yaya kata dah terlajak jauh dari tempat sepatutnya. nasiblahhh. pukul 7 lebih tu yaya datang amik. time tu nak nangis pun tak dapat :'/ sebab dah cuak sangattt :( ... kesian pulak dekat yaya , nampak sangat menyusahkan .. hmmm. bukan sorang datng jemput lia , yaya , mak yaya n mak cik yaya yang datang ambil tauuuu. thanks yaya :* terharu gilerr. heheh :)

EXCITED nak kata sampai dekat KELANTAN tu tak boleh nak cakap. hehe. sampai2 je dekat sana , yaya ajak pegi dekat rumah atok dia sebab ada maulud. heee . penat dari KL tu tak igt dah., biar je. hehe :) sebab syukur sangat sebab sampai juga akhirnya dekat KELANTAN. weeeeee :D

my first picture @ KELANTAN hari tuuu :D



 nampak tak ade muka penat dekat gambar ni ? hehehhe... then bergambar dengan yaya pulak :D


heheh. excited k excited :D

tak pasal berkenalan dengan semua family2 yaya masa maulud tu . heheh :D
yang ni pulak bunga telur yang lia dapat dari maulud tu :) simpan lagi tau dekat beg :D





dalam ni ada telur sebiji, lia makan dengan nasi lemak hari tu. heee :D
lia ada makan nasi kerabu tapi tak gambar sebab time tu lapar n tak bawa phone dekat dapur . hehe. murah je rm3 . thanks yaya sebab belanja makan nasi kerabu pepagi tu :) :D

then , petang tu rehat . tidooooo . perghh . lena giler. hehe :) pukul  petang macam tu , yaya bawa lia pusing kampung tau. nama kampung tu kampung TENDONG . hehe. luas giler . kalau lia jalan sorang2 konfirm sesat ! :P






cantik kan? hehe. :) malam tu tak buat pape. just duduk dekat umah yaya n tengok MAHARAJA LAWAK MEGA 2013 . heee. best pulak layan MLM ramai2 dengan family yaya :) heee :)


hari kedua , yaya bawa pegi RANTAU PANJANG. :D This Is Rantau Panjang ~~~ :D
kawasan bebas cukaii...ramai orang siam. hehe






naik motor k.. awal2 plan tu ingat naik bas sebab adik yaya nak ikut tapi last2 tak jadi sebab adik yaya tak nak ikut , so pegi je la naik motor. sebelum tu yaya bawa jalan dekat bandar PASIR MAS. pusing2 dekat situ , nak gi ATM senanye. hehehe... then pegi kedai AVON jap beli barang ., lepas tu baru gerak gi RANTAU PANJANG. sampai RANTAU PANJANG , kitaorang jalan2 pusing2 dekat situ . habis barang2 kami borong. hahaha. dari pukul 11 pagi dekat situ sampai pukul 5 petang. hahaha :P


ramai giler orang hari tu . hari sabtu kan , hari orang cuti ... zohor tu kami solat dekat surau , masa kami masuk tu ade ramai orang tengah baca yassin. yaya kata , maybe orang baca yassin untuk kedai terbakar dekat situ. ade banyak kedai yang terbakar dekat rantau panjang tu..



then sambung jalan lagi.. hehehe. yaya belanja lia makan aiskrim baba. perrgghh. sedappp. rm2 je tau ;) siapa yang gi sana jangan lupa try tau :) lia kononnye nak try laksa thai , tak sedap langsungg. tak ngam dekat tekak kot. huhu. dahlah sejuk :3 sabar je..




ni hahh. laksa thai tuu..

pusing punya pusing. sampai kul 5 ... hahah. tak sedar pun. baju jangan cakap la. berpasang2 kami beli .. skirt bagai. hehe... and last pic before tinggalkan RP !




tengok barang tu ... satu plastik k -,-" banyak giler . ade lah dalam rm100 habis. fuh3 ~~tapi bukan selalu kan. hehehe.

sebelum nak balik PASIR MAS tu kami singgah solat asar dekat masjid beijing. seriously cantik !!! heheh :)




and sampai PASIR MAS dalam pukul 7 ptg , sebelum balik umah tu kami singgah beli burger n martabak daging ... lepas tu jalan2 pusing kampung lagi. hahaha. kali ni jauh sikit yaya bawa .



oh yeahh. yaya ade beli SOMTAM.. perghh sedap ! heheh. first time makan. and murtabak ni pulak first time makan dengan kuah merah :3 ... hehehe... malam tu kami layan cerita korea dekat lappy yaya . hehehe :D 

dannn...

try beberapa baju yang dah dibeli... haaahahah. lia jadi model tak berbayar yaya :3
 
AMARAN : abaikan kualiti gambar yang tak berapa cantik , dan pose yang tak menjadi. hahahahah








HARI KE 3 .

hari last !! :D petang tu nak balik dahh. tapi sempat juga yaya bawa jalan kepa pegi WAKAF BHARU , then g KOTA BHARU , g dekat BAZAR TOK GURU cari tudung. heheh :D




yaya tengah nak beli kuih ape entah. tak ingat dahh. hehe



rare giler yaya bawa naik motor :D



yaya tengah bgtau lia pasal tempat tu , tak silap tempat yang dia tunjuk tu stadium . tak silap laahh. hehe


BAZAR TOK GURU :)

Lepas tu kami jalan jalan dan jalannnn. sampai pukul 3 petang. terpaksa balik sebab yaya kena hantar cousin dia . so kami pun balik.... ingt nak kuar petang tu lagi memandangkan train kul 6 , kami ingat nak jalan lagi. tapi tak sempat sebab yaya ade hal pulak last2 minute. so ... kami pun bersiap nak balik UKM. huhu T_T

sedih.. sob3 dah nak tinggalkan klateee .. huhu :'/



tiket train ke KAJANG  :'/


cik yaya :) 


my SAHABAT till JANNAH :') InsyaALLAH . Thanks For The Memories ! :D


last pic at KELANTAN :'(
 sebelah lia tu Ibu yaya , dan baju putih tu makcik sedara yaya :)

dan alhamdullilah ... 15 jam dalam train , sampai juga akhirnya dekat KAJANG. huhu. then naik teksi pegi UKM :')

kami sempat snap dalam train wokeehh ! :D




muka kepenatan. heee :P

apa2 pun , walaupun cuma 3 hari , lia rasakan bagai seminggu dekat sana. walaupun agak banyak dugaan dan rintangan yang perlu dilalui , akhirnya ... lia dapat ukirkan dan ciptakan beberapa kenangan yang mampu buat lia tersenyum bila ingat semua kenangan di KELANTAN :') sekejap tapi berbaloi ! :D

terima kasih sangat2 kepada kak KASMAH yang sudi sponsor tiket pegi dan balik . hee. tanpa kak kasmah , tak dapat kot rasa semua ni. :'terima kasih juga untuk cik yaya yang comel yang baik hati yang sangat3 awesome sebab sudi tumpangkan lia bermalam dekat umah , tanggung makan n minum lia sepanjang dekat sana. terima kasih sangat3 :) terima kasih atas layanan yang FIRST CLASS dari family yaya. thanks so much dear :* insyaALLAH , ada jodoh ada kesempatan akan datang ke sana lagi :')

heeee. tak puas nak jelajah KELANTAN ! orang2 KELANTAN baik2 belako !! :D

k,lahh. dah pukul 3.33 am. amboii. cantik nombor. hahaha. lia nak tidor dahh. hehe :D puas dapat taip entry ni. heee . esok kena bangun awal pagi uollsss. 

tata ~
LIA~




- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -