Popular Post

assalamualaikum ..
selamat tengah malam ... 




tolong fahami ini :'(

hati tengah tak betul ni ,sakit.  tapi lia dah tak tahan . macam nak melet*p dah nie .. fuhhh ! ...
susah kan bila kerja dalam kumpulan nie ? kerja ramai2 ... memang betul la orang cakap , bersatu kita teguh , bercerai kita roboh .
tapi kalau masing2 nak goyang kaki , tak nak bersatu , macam mana nak teguh ?

sumpah , tengah stress dengan assignment group yang tak boleh berjalan masa cuti  mid sem .
ingatkan bila cuti ni ada lah masa untuk fokus dengan projek2 semua tu , tapi habuk pun takda  . penat lahh . penat lah nak bagi arahan satu2 .

penat lah nak minta tolong ..
penat lah nak suruh itu ini ...
penatlah weyhhh ....

lia penat .

korang faham tak????

nak kata semua orang ada kerja , lia pun ada kerja . nak kata semua nak bercuti , lia pun nak bercuti juga ! tapi boleh tak ? boleh tak masa cuti ni contribute sikit dalam hal2 kumpulan macam nie , sikit pun takpe . lia korbankan cuti kot , semata2 nak settle kan projek ni . tak balik umah akak semata2 nak siapkan semua nie .. tapi , mampu ke lia nak buat semua sorang2? mampu ke nak settle semua seorang diri ? mampu ke?

lia tak mampu :'(

tak . 



lia perlukan korang :'(


sebab benda ni perlukan sokongan . projek ni ibarat kita nak buah rumah , salah satu bahan takde , takkan jadi rumah tu . sama juga . ahli dalam kumpulan bagaikan orang2 yang akan bina rumah tu , kalau lia sorang yang buat rumah tue , jadi ke rumah tu? mungkin akan jadi , tapi mungkin dalam 50 tahun akan datang? maybe .

tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong . tolong .

andai lia boleh ulang perkataan " tolong " ni berjuta kali . lia akan ulang .

tapi ...

tolong la . tolong FAHAM MAKSUD KERJASAMA DALAM KUMPULAN !
Please understand what is teamwork !!!
bukan cuma faham tapi hayati , renungkan dan amalkan !

seriously , lia fed up nak kerja kumpulan sekarang . sorry kalau lia  lepas ni akan buat endah tak endah dalam kerja kumpulan , i will not act untill all of u act together . lia tak boleh move on seorang diri . terasa diri ini ALONE . alone sangat . :'(

dalam kumpulan ade ketua kan?

ketua tolong main peranan please . jangan hanya tau mengarah . orang bawahan anda bukan untuk anda arah itu ini . bukan bermaksud goyang kaki . bukan . tapi ketua sebagai penunjuk arah , penunjuk untuk bawa anak2 buah anda ke jalan yang betul . rosak ketua , rosak la kumpulan itu .


anak2 buah pun jangan buli ahli2 yang lain . kalau boleh anggap ahli dalam kumpulan tu keluarga anda . family anda untuk disayangi. untuk ditolong. bukan untuk anda buli , dan anda hanya tau memandang dan ikut goyang kaki .

ya . lia akui dari sekolah rendah ke sekolah menengah dan sekarang di universiti . bila ada kerja kumpulan akan ada masalah . masalah dengan kumpulan yang tak reti nak hulur  tangan untuk membantu . sampai kakak2 lia muak dah nak dengar masalah lia yang sama setiap tahun .

kemana lagi untuk ku mengadu ? kawan ? family ? ...semua dah muak nak dengar .
tapi lia tau .. ALLAH ada ...
tapi mohon anda yang bergelar manusia untuk mengerti .

tolong lah .



saya nak berjaya dengan kamu semua . 
saya nak buat semua ni dengan kamu semua . 
bukan buat seorang diri . :'(
mohon .

please ,  i need all of you .

lia dah menangis masa taip entry ni .
mohon untuk hulur tangan .
mohon untuk berkerjasama .
mohon sangat .

STRESS . ALONE . FED UP .

nite . i need to sleep .
bye.

~LIA~





- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -