Popular Post

assalamualaikum . hai hai hai hai ~~~

perghhh ~ dah dekat berbulan2 tak update blog . hehe :) rase2 dah berapa lama eh? sumpah rindu giler nak menaip depan lappy nie , bercerita dalam hati dan tangan sebagai mulut untuk bercerita .
aceceh ~ heheh :)


read here : 
okey , i'm so sorry sebab dah lama sangat tak update blog . :D sory tau ! now , let me bring you to my stories ! lets together throwback the story :)

firstly , Lia nak cerita pasal Pilihan Raya Kampus 2013/2014 UKM . alhamdullilah . segala penat dan usaha , ALLAH balas dengan kemenangan untuk GABUNGAN MAHASISWA UKM ! :D

GABUNGAN MAHASISWA - 22 KERUSI
ASPIRASI - 4 KERUSI
BEBAS - 1 KERUSI

tapi rasa yang paling indah dalam PRK kali ni  , lia ikut berjuang dengan kawan2 lia untuk berkempen . hehe. tak pernah2 serius ikut berkempen untuk calon , calon tu kawan lia sendiri . AMIRUL FIRDAUS  .






dia bertanding atas tiket bebas untuk kerusi Fakulti Teknologi Dan Sains Maklumat . dia menentang calon ASPIRASI , ASHRAF SYAMIM . pun kawan lia . hehe. kawan2 lia semua dah hebat2 sekarang . hahah. lia je yang tak hebat. heheeee ...

kenangan masa PRK tu memang banyak la . nak cakap satu2 memang susah . hehe . satu persatu dugaan untuk kami . sebab masa untuk berkempen 2 hari je . dalam masa 2 hari , 48 jam tue , alhamdullilah , agak cukup untuk kami berkempen . hehe .

ni antara kontroversi yang muncul masa PRK hari tu, :3


 
isu Amirul claim kerja orang lain tu kerja dia .... -,-"
alhamdullilah , telah diselesaikan dengan cara yang baik ..





dan ade orang confess amirul tak boleh buat kerja . hahaha . 
ini lawak , tapi lia dah bidas cukup2 pasal nie . 
baca sini => isu PRK


Semua tu cuma dugaan , ALLAH nak tengok samada kami kuat untuk hadapi atau tidak , macam2 la terjadi masa PRK ni , calon lawan amirul tu pun kena juga , motor dia kena simbah cat . lepas tue ada pulak rumah calon GM kena bom -,- budak2 ukm dah pandai main bom ., :3 
 
 
tapi kannn.... poster2 amirul sangat lah awesome bak hangg ~ hahaha .. 




cantik kan?? hahhaha ... 
 
then , masa hari pengundian tue , memang terasa debarannya . malam tue pulak , kami pegi Dewan Tun Abdul Mat Salleh ( DTAMS) . . semangat k semangt . semua berjanji pakai tudung pink . dah macam puteri umno je kitaorang . lepas tu asyik ikut GM je ., tapi bestlah ! first time tengok suasana PRK yang sebenar . sebelum ni asyik tengok video dalam fb je ... :D

oke , nak cerita banyak2 memang tak tau nak cerita sebab dah 2 minggu berlalu . biar gambar yang berbicar . aceehhhh . hehehe ... apa2 pun , resultnya , sangat memuaskan,. amirul menang tak? mestilah !!! :) :)


ni geng2 Gabungan Mahasiswa :D



excited -,-"



puteri UMNO terlepas . haha :P


kecilnye lia di belakang :3


peace ! :D


:)


para2 YB . hahaha


lia dan kawan2 yang sokong amirul ! :D

lepas habis pengumuman PRK tu , amirul open table . hahah . tapi lia tak ikut pun sebab dah malam sangat . kena balik awal :3 . heeeeee :)

apa2 pun , tahniah buat AMIRUL FIRDAUS ! :)




:)
k,lah ., tu jela lia nak citer . hehe . 
tata ~
<3
LIA ~





- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -