Popular Post

assalamualaikummm.... hai hai haiiii uoollssss ...


i just love her so much :) she my laugh sad friend :) 
NURUL FATIHAH NABILA MAT
*gambar ni takde kaitan dengan entry ni* hahaha

diriku kini bertapak di KAFE KOLEJ KERIS MAS .... jam menunjukkan dah pukul 12.14am . ohh myyyy ... dah tengah malam . dan saya tak balik lagi :/ . huhu ... nak balikkkk. tapi takut nak balik bilik sorang2 . takpela tunggu sejam lagi baru balik bilik . kul 1pagi la nampaknye -,-

lepas solat isyak tadi , lia  tiba2 tersentap dalam hati . entahlah . lia pun tak tau sebenarnya . is it HIDAYAH? or what ? entahlah .

lia rasa diri lia ni selalu je mengeluh . stress la . marah ngan orang .. banyak masalah la. itu la ini la. tak habis2 nak mengeluh itu ini . tak henti . JUJUR . lia tak henti2 mengeluh . boleh kata setiap saat . hmm.

astagfirullahalazim .

sebenarnya tadi , lia terfikir . "kenapa aku tak reti nak bersyukur?" . " kenapa aku asyik mengeluh " kenapa dan kenapa? hmmm . sedangkan ade yang lagi susah daripada lia . sedangkan ade lagi yang ade masalah lagi teruk dari lia .

bukankah ALLAH dah bagi cukup nikmat untuk hamba2Nya ? bukankah ALLAH dah janjikan yang terbaik untuk hamba2Nya ? kenapa manusia sentiasa ingin mengeluh?

ALLAH ...

khilafnya HambaMu ini...

petang tadi dekat wechat , lia ada tengok satu status mamat nie ,  dia kata macam ni ,
" SOMETIMES DEAD IS THE BEST WAY TO RELIEF THE PAIN"

dalam hati lia , "dia ni tak takut mati ke?, dia dah cukup amal ke nak mati?" huhu. macam2 dalam fikiran lia ... rasa macam nak cakap macam tu je ngan mamat tu -,-" tapi takut cari pasal pulak . huhu...

lia selalu fikir ,

what if I don't have legs? macam mana lia nak jalan ke sana sini . macam mana lia nak buat kerja2 lia . hmm . but , know what ? lia still tak bersyukur . lia malas nak gi kelas , lia malas nak gi meeting , lia malas nak jalan gi ambil sesuatu yang walaupun dekat ngan lia . Hmmm.

what if i cannot see? macam mana lia nak tengok alam sekeliling? macam mana lia nak kenal muka orang ? macam mana ? dari kecil , lia ada masalah mata . lia actually "JULING AIR" which mean biji bebola mata  yang warna hitam tu kadang2 pandai ke tepi . hehehe... tapi tak selalu , just kadang2 bila lia pandang tepat pada sesuatu . dan itu juga lia selalu mengeluh , kenap lia sorang je yang macam tu dalam family lia ? ... lia tak bersyukur pun , ada lagi yang juling  tapi mata boleh nampak , ada yang tak boleh nampak langsung . lia suka tidor dalam gelap . seriously , lia tak boleh tutup mata kalau cahaya terang kecuali terlalu penat dan mengantuk . >.<

what if i dont have hands ? macam mana nak makan? macam mana pegang benda ? macam mana nak menaip ni hahhh... semua tak boleh kan?? >.< paling penting , what if i dont have nose??? macam mana nak hidup??? lia langsung tak boleh hirup udara yang segarr ... kannn?? :3 .

manusia sebenarnya tak reti nak bersyukur dengan apa yang ada . termasuklah diri lia sendiri ... lia tak pernah nak hargai apa yang lia ada . malah lia selalu mengeluh . mengeluh dengan dugaan yang tak henti2 menyerang lia ... :(

masalah-masalah yang datang lia tak tau macam mana nak handle . lia akan cuba untuk lari dari masalah tu . selagi boleh selagi tu la lia nak lari . how childish i am . hmm :( lia memang tak matang . sebab tu akak lia selalu kata lia terlalu manja . oke tak nafikan . memang lia manja pun. -,- dengan semua orang . termasuk member2 . :3


i am who i am . hahhaa
credit to my photographer : NABILA . 

lia buat entry ni sebab setereess .. ( hahh . tengok mengeluh lagi -,- ) ... seteresss dengan assignment yang berlambak . project yang tak habis2 n macam2 lagi . penat tauk ! hahaha... final exam lagi , semua tak settle lagiii ..

rasa nak ketuk2 je kepala ni dekat dinding sekarang ni . boleh kata hati tengah "JIWA KACAU" :3... haisshh...

lia , tolong bersyukur please :3 ...

k,lah uollsss ... "uolss tu trademark nabila , dia yang ajar -,-"

lia happy petang tadi , tak henti2 gelak .... lia happy sebab dapat luangkan masa dengan kak iqa , yaya , ainun n nabil . at last kami dapat kumpul berlima :) dah lama kami tak gather sama2 . :) 
nasib ada durian kak iqa ! hahaha. kalau bukan sebab durian takkan ku jejak bilik kak iqa . muahahah. JAHAT tak? :P
 


tiada siapa yang boleh nilai persahabatan kami , 
saya sayang mereka :) 
credit photo to instageeeeerraamm nabila . hahaha. 


lia nak balik bilik dah ni . macam best je online dekat kafe KKM ni . wifi laju baq hang ... tak macam dekat bilik , lembap semacam -,- .

bye uollsss . 
tata ~ :D
~LIA~


- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -