Popular Post

 first thing first , i miss them :'(
assalamualaikum... hai.. haii. haaaiii korangg... :D
ada sehat ? hehe..
what should i say ? happy ? takut ? sedih ? penat ...?? hmmm. cuma 1 ayat je untuk men"describe"kannya . MACAM2 ADA . huhuhu...

suka .. duka ... padahal baru awal2 sem .... huhu..
now , i'm OFFICIALLY second year student !!! :D Heeehaaa.. semangat k semangat... muahahaha...

let me start the story ,
actually hari tue lia ada banyak masalah pasal bilik . huhu... lia balik hari sabtu , dengan alasan boleh rehat sehari .. :3 konon laaa... so, masa pegi mendaftar dekat  pejabat tue ... cakap lah nak daftar blok 12 . then , akak tu cakap " takde . semua dah full . yang ade sekarang blok 13 je . " dalam hati lia , " takkan nak duduk blok 13 lagi. tak naklaaa. huhu" . so , minta la blok lain , tak kene bagi ... tiba2 datang sorang budak pompuan , pun nak daftar bilik . dia minta blok 14 , terus kena bagi dengan akak pejabat tue. " haiiihhh. lia minta tak dibagi , budak lain minta bagi lak .. " so, lia pun cakap la., " saya pun nak blok 14. ! " akak pejabat tue cakap "okee" ... akak tue dah cakap yang blok tue dah full yang ada kosong pun budak cina. Lia tak kesah pun sebilik dengan cina. tak jadi masalah.. huhu. akak tu pun dah bagi..

Lia sampai je bilik terus kemas bagai . bersihkan bilik tue n macam2 lagi... memang org cakap , perfect dah .. sebab baju dah kemas.. tapi .. yala kan... KITA MERANCANG TAPI ALLAH MENENTUKAN... pagi2 esok tue , akak pejabat tu kol ...marah lia sebab daftar bilik dengan budak cina . :'( kak , yelaa. saya salah . tapi boleh tak cakap baik2? ... dah lah lia merayu tak kena bagi . lia boleh tukar tapi bagila bilik yang dekat , so , takdelah angkut barang lagi kan.. tapi akak tue tak peduli pun :'( sedih gilerr .. last2 dapat bilik dekat BLOK 15 :(

dari tingkat 3 BLOK 14 pindah tingkat 4 BLOK 15 .. dah la takde shortcut , memang kena turun 3 tingkat ., naik 4 tingkat. Tuhan sahaja yang tahu macam mana penatnya , letihnya .. badan penat sangat2 ... nasib baik ada kawan lia tolong , NUR SYAFIQAH RAHMAN . betul2 rasa terhutang budi ngan diaa. ... thank so much !! :') aku ingat sampai bila2 . :)

sampai2 je bilik tue , airmata macam nak keluar time tu juga ! :'( keadaan katil yang betul2 teruk . tilam koyak rabak , meja nak patah , kayu katil patah :'( seriously , rasa nak nangis :'(



 kayu katil yang patah :'(



meja yang dah nak patah :'( 
 
teruk sangat keadaan bilik tue .. ye la . dah setahun orang tak tinggal . nasib baik lah pegi report ngan felo . felo kitaorang pun baik , kak lisa namanya . :') dia bagi tukar meja n kayu tue .  alhamdullilah ...
sekurang2nya rasa selesa juga . :)
 
and ... TADAAAA !!!! :D .... setelah dikemas dan di bersihkan. heheh. takdelah kemas sangat . tapi yang penting keselesaan tu. kan3? hehe...


bahagian alamari :)


itulah meja yang dah ditukar . besar kan? bersyukur sangat. :')


awal2 , memang lah sedih sebab tukar bilik . sebab untuk pengetahuan korang , blok 14 tue , semua perabot baru . tu yang berat sangat nak tinggalkan. tapi takpelah. dapat bilik pun dah bersyukur sangat .. :') ...

settle bab bilik...

pasal course pulak -,- yang nie betul2 parah .sekarang nie sistem ukm ngok ngek sikit :3 ... tak leh nak daftar kursus . entahlahh. diorang tak susun betul2 kot.. hope benda nie dapat selesaikan secepat yang mungkin .... then ., pasal course yang lia ambil . SISTEM CERDAS ( ARTIFICIAL INTELLIGENT) dibubarkan pulak dah sekarang . so ,kitaorang kena tukar course .. huhu... tak kesah pun sebenarnya. hehe. ALLAH macam dengar doa lia . sebab lia memang tak nak ambil course tu pun. hehe :P .. alhamdullilah. so sekarang , lia ambil SAINS KOMPUTER ( SOFTWARE) ., insyaALLAH ini adalah pilihan tepat lia. aminnnn :)


oke , dari tadi cerita pasal duka kan.. hehe. suka nya pulak .. entah kenapa rasa happy sangat bila dapat jumpa kawan2 balik. macam 10 tahun tak jumpa . padahal baru 2 bulan . muahaha... bila tahun 2 nie rasa matang sikit. haha. tak sangka gak ada junior. muahahahha..... oke . sudah. tak nak gelak... just nak bagi tau . feeling masuk second year nie lain sikit. hiihii.. :P

k,lah...



actually , lia bertapak di bilik orang nie . bilik yana , kawan lia . bilik dia wifi ada 5 bar , kalau bilik lia konfirm 1 2 bar . sedih gilaaa :3 . rasa terseksa pun ada . hoho . >.< and one more thing , tengah sakit gigi nie . tak dapat nak makan :'( LAAAPPAARRR . huwaaaa :'(

last but not least , lia makin rindu insan2 comel ini :(






ini MUAZ :)



ini FAUZI dan FAIZ :)



ini SOLEHAH :)

dah2 . makin lia taip makin teruk merapu dalam belog nie. haha. babai semua . take care . wish me luck for this sem ! :)

tata~
~LIA~






One Response so far.

  1. Tanpa Nama says:

    nak dptkan bilik yg kita nak memang satu masalah kan-ct-

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -