Popular Post

assalamualaikum. hai hai hai ~~~ :')





logo PERTAMA ;)



hari nie hari yang sangat memenatkan . bukan sebab apa , tapi sebab PERTAMA . what is PERTAMA??? heheh. PERTAMA stand for PERSATUAN MAHASISWA/I FAKULTI TEKNOLOGI DAN SAINS MAKLUMAT UKM . Lia pun tak tau macam mana boleh jadi PERTAMA . hahaha ~~

dulu masa baru2 masuk UKM , memang tak tau apa tu PERTAMA >.<" Ape bende tue , kenape nama die PERTAMA , apa ade dalam PERTAMA n macam2 lagi . heeeeeee ... last2 , sekarang ... ape jadi? saya jadi sebahagian dalam PERTAMA >.<"

Lia jadi EXCO ICT DAN PUBLISTI . berat gak tugas exco nie . ye la . lia tak de basic nak design poster , banner n macam2 lagi . :3 ... takut gak nie tak tau nak bawa . tapi bila fikir2 balik . apa salahnya kalau lia try dulu kan? lagipun lia ade back up dari kawan2 gak :) MAI dengan KAK YATI :) alhamdullilahhh. doakan lia taw dapat buat kerja dengan baik . takut sgt2 nieee.

actually bukan itu cerita utama . haha. nie cerita pasal lia dengan kawan2 PERTAMA kemaskan bilik PERTAMA yang begitu lama ditinggalkan :3 ... kami nak juga ada bilik PERTAMA sendiri kan. senior2 pun tak guna sgt bilik tue . so , kitaorang nak la kemas2 bilik tue , atau dalam erti kata lain , nak 'HIDUP'kan balik bilik tue :)

Lia tak sempat nak snap gambar sebelum bilik tue yang dipenuhi dengan barang2 yang berhabuk n macam2 lagi . tapi yang gambar bawah nie Lia snap lepas kami dah keluarkan semua barang :3


nampak tak aircond tue? dalam aircond tue ada sarang tikus -,-"

kami masih berfikir pasal aircond tue , nak hapuskan atau baiki. haha.




tempat cuci tangan tue dah tak boleh gune >.<"
nampak mcm bersih kan? sebenarnya belum bersih lagi masa nie . huhu.. kami memang berkerjasama  siapkan n kemas n bersihkan bilik nie. ;) kami sapu lantai , mop then lap tingkap n cuci apa yang patut. hehe.
bawah nie gambar2 kami sepanjang kami "gotong-royong" kemas bilik PERTAMA :)
sangat memenatkan :') tapi bila semua bersama , kerja yang susah semua jadi senang . :D



yasmin , setiausaha PERTAMA posing disitu :P nampak tak ? nampak tak? hehe.
yang baju hitam kuning tue , kak SYAHEDA . BENDAHARI PERTAMA


lia menyibuk dekat yaya , yaya tengah bersihkan "muka" kipas tue., hahah. tak tau nak panggil ape tue :3 Yaya , timb EXCO KEBAJIKAN DAN KEROHANIAN . :)




wahhh.. semangat kak YATI ( timb exco ict n publisiti 2 ) bersihkan kipas :)
yang baju merah tue AZNI , EXCO AKADEMIK 2 . :)


AIN ( baju coklat ) , TIMB EXCO AKADEMIK 1 tengah talking2 dengan AINUN ( baju hitam ) , TIMB EXCO SIWA/I


Soorryy , gambar kecil . hehe. ni NORAINI , kami panggil dia AINI . org dia comel jeeee .
percaya tak ? die EXCO SUKAN. nampak kesukanan dekat situ . heee ;)



hahh. yasmin lagi . nampak tak SETIAUSAHA kami teramat sangat lah rajin ;)


WAHHH :O ... YANG DI PERTUA ( baju hitam ) , AMIRUL sedang berkerja bersihkan whiteboard , n AINI ngah mop lantai. heeee .rajin sungguh merekaaa :D



first thing first , sorry hasanah , gambar ko tak jelas sgt . hp murah . hehe :P
ni HASANAH , TIMB SETIAUSAHA . org kanan YASMIN . hihi ^_^


dengan SUKACITANYA , kami ingin membuka kembali bilik PERTAMA ;)


ini dia SETIAUSAHA PERTAMA cilik kami :) , YASMIN.
masa nie yasmin tengah senaraikan barang2 yang perlu di tambah dalam bilik tue untuk penambahbaikan :)


bersihkan jangan tak bersihkan . :p ...
baju orange , SYAFIQA RAHMAN , EXCO AKADEMIK .
baju kuning , MAISARAH , TIMB EXCO ICT DAN PUBLISITI 1 :)



Lia pun buat kerja juga eh :3 . 
nampak tak ? berkilat lantai tue lia mop. hahah :P

kami start buat benda tu dalam pukul 3 then habis pukl 6 lebih. lama juga laaa... tapi alhamdullilah . semuanya siap sebelum maghrib. hehe.... cuma bilik tue kena dibaik pulih lagi ., macam siling bilik tue kena tutup . aircond tue lagi n macam2 lagi .semuanya dalam perancangan .

and .. TADAAAAAAAA!!! :D


masa nie , kami baru masukkan perabot2 masuk dalam bilik lepas mop lantai n bersihkan semua benda :) amirul buat ape tue? entah , lia pun tak sure. haha :3


alhamdullilah. nasib baik meja n kerusi2 nie masih elok n boleh digunakan lagi :)


yasmin buat ape tue? 0.o no idea.. haha.. check laci meja kot :)


antara barang2 yang masih boleh digunakan :)

tak dapat nak snap satu bilik . nie dari sudut pandangan tepi. haha.


alhamdullilah. alhamdullilah . alhamdullilah. walaupun bilik tak sepenuhnya dibaikpulih . tapi insyaALLAH akan di upgrade dari semasa ke semasa . :) kami pihak PERTAMA akan pastikan bilik nie berfungsi untuk kami dan junior2 kami akan datang. insyaALLAH :)

sory la . gambar tak berapa nak jelas n lia kenalkan exco2 pun tak keseluruhannya . insyaALLAH ada masa lia update pasal orang2 PERTAMA pulak eh. haha. kalau ade masa la... perasan tak kami semua pakai tudung yang sama? heee...

itulah tudung official kami :) warna kuning. hehe. kami pakai tudung yang sama sebab lepas kemas bilik tue kami  tangkap gambar sorang2 . untuk buat poster nanti . tapi posternya otw >.< ... tak siap lagi sebab nak tunggu gambar2 tue sampai dengan lia dulu. huhu. :3

apa2pun , rasa puas hati rasa lega sebab akhirnya kami dapat "hidup"kan balik bilik yang dah lama di biarkan itu. hehe.. :)


siapa2 yang tak tau bilik PERTAMA ni dekat mana  , bilik nie dekat je dengan kafe FTSM :)
tue je nak cerita sebenarnya . k,lah . nak tido dulu . esok kena bangun awal pulak -,-"



tata ~
~LIA~








- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -