Popular Post

assalamualaikum . salam sayang kerana ALLAH :)


mohon peluang kedua untuk present :'( 

hari khamis . ! yeay !!! semua orang excited esok cuti . hahah... padahal lia tak excited pun sebab lia tiap2 minggu cuti hari jumaat . hehe. no feeling :P wekk . :D

ramai yang balik rumah . selamat pulang yeee . :)

emm.. Lia nak cerita pasal semalam . cerita yang menyakitkan hati , memberikan satu pengajaran , membuatkan kami lebih tabah . kami tue lia dan kawan2 .

rasa tak adil pun ada . hurmm..

sebenarnya macam nie , semalam ada presentation untuk satu SUBJECT nie ... kelas tue kol 8 pagi . di sebabkan malam rabu tue lia n kawan2 lain tido lambat , kami pun lambat bangun ar . :( hurmm.. lia tido kul 4 pagi kot sebab lia minum kopiko malam tue. semua sebab nak stay up buat assignment math n bantu kawan2 buat slide presentation tue.

pagi tue lia bangun kul 7.45pagi. bayangkan la . lia ada masa 15 minit untuk siap2 , mandi bagai . solat subuh pun terlajak dah :( memang tangkap mati je masa tue . memang dah kalut giler . yaya [un dah mesej suruh CEPAT . time tue ingatkan diorang dah ade kat dewan kuliah . lia naik bas kul 8 sampai kul 8.15 am . masa tue ada dah group yang tengah present .

ramai gak yang belum datang .. lia cari2 yaya , nabil , kak iqa n ainun. eh , takde. diorang tak datang lagi. hurmm. semua orang sibuk siap2 nak present . lia tak tau pun yang rupa2nya pagi tue pensyarah duk bengang sebab tiada orang nak present bila dia suruh n dia minta wakil group datang untuk tick nama ... takde orang gtau . so lia duk diam je la masa tue dalam dewan kuliah,.

8.20am macam tue , yaya n yang lain datang . diorang pun tak tau pape . cakapla , nape lambat ,. diorang kate bas lambat . ok. kitaorang tunggu turn untuk present ( masih tak tau pape ) . kitaorang group 11 , sampai group 10 present , dah siap2 nak pegi present , tetiba puan pensyarah tue panggil group 12. eh , kenapa skip kitaorang???

kitaorang dah pelik , rasa semacam je . lia pun suruh yaya n ainun gi tanye puan .

yaya : "puan , kami group 11 , kami tak present lagi ."
puan : " buat ape korang nak present . dah la datang lambat . korang tak respect saya . pegi balik lah . tak yah present. "
yaya : "tapi puan kami  tertinggal bas tadi . kami datang kul 8.20am "
puan : "takde2 , pegi balik. tak perlu present . C*&^%$ nie tak penting . takperlu buat presentation" .

yaya dengan ainun memang dah terase sangat masa tue , muka diorang dah lain macam . tanya lah kenapa , ape puan cakap . lia dengar gak sayup2 suara puan tue marah diorang .

ainun : "puan suruh kita balik , dia kata kita tak respect dia" .

hurmmm... memang tak tau nak cakap ape dah masa tue . :( kak iqa dah amcam surrender , nabil pun sama . diorang semua nak keluar. argh !! no ! takkan semudah itu nak keluar . tak present lagi . takkan nak biar markah kosong ? !!

lia pun suruh diorang tunggu kejap . emm. tunggu sampai habis kelas . ok , diorang tak jadi pegi , then , lia pegi tanay kawan lain , puan taknak bagi kitorang present . barulah kitaorang tau pasal kena hantar wakil n puan dah tolak 5 group siap2 tak bagi present . sebab puan bengang pagi tadi tue.

astagfirullahalazim . asal macam nie? hati lia dah tak sedap sangat ... hurmmm.

kami tunggu dan tunggu dan tungguuu. dah nak sampai group 20 .. n ada 2 lagi group senasib dengan kitaorang . kena reject untuk present. emmm...

asal 3 group je ? 2 group lagi mana ? ok . 2 group tue dah present senyap2 . tanpa disedari puan.

sampai last group tue , ada 5 minit lagi tinggal . puan bagi peluang dengan satu group antara kami semua untuk present . ok , fine . sesenang itu puan bagi diorang present ! kami yang merayu tak kena bagi. makin membuak2 perasaan lia nak merayu ngan puan . takkan semudah itu nak mengalah . fikir pasal slide yang dibuat semalaman dengan nak fikir isi2 penting lagi. tak2 , tak boleh mengalah .

kami merayu lagi lagi lagi lagi dan lagi..

tau apa puan cakap dengan kami??

" tanya dr  ( sorang lagi penssyarah yang ajar subject tue ) , saya tak tau . kalau dia bagi korang present la . tapi bukan korang ade kelas ke lepas, MATEMATIK III kan? tue lagi penting dari C#$%^& nie kan??? tak payah present la . bagi kosong je ngan korang . datang lambat , tak respect saya . saya tunggu dari pukul 8 takde satu group yang nak present . saya dah bagitau kan minggu lepas , datang awal . kamu semua datang pukul 9.15 am .saya ada catat di sini. tak perlu present la. balik je "

ya ALLAH ..

kami dah rasa sedih sangat2 . lia macam nak nangis je masa tue . hurmmm :(

walaupun kami dah explain berjela2 kenapa kami datang lambat n kami cuma lambat 20 minit .. kami cakap macam2 pun puan tak nak dengar . dr pun sama :( ... huhu
sedih sangat2 .

puan tak adil . :'( memang lah salah kami datang lambat . kami dah minta maaf . kami dah merayu dah .. tapi nape puan still tak nak bagi . group lain boleh pulakk :(
kenape ... 2 minit present pun dah rasa berbaloi . sekurang2nya apa kami buat tue takdelah sia2 . tapiiiii....

puan masih keras hati tak nak bagi kami present :'(

so , conclusionnya . kami tak dapat present dan group satu lagi. group syafiqah rahman , mia ,asneta .. diorang pun tak dapat present :'( ... diorang pun rasa sedih. :'( markah present konfirm kosong . hilang macam tue . A dah say bye2 dengan kitaorang :'(.. hurmmm :'(

harap2 kami boleh dapat B untuk subject nie . sebab subject nie boleh drag result yang lain untuk jatuhkan pointer. fuhh. risau sangat . dan harap sangat tak perlu repeat lagi subject nie. amin2 . :'( takutlaahhhh. :'( tak nak jumpa dah subject . tak nakkkk. !! :'(


puan , kami minta maaf . mungkin salah kami tak hormat puan , tapi kalau puan tak nak bagi kami present pun , bertindak adillah dengan kami . group yang terlepas tue pun datang lambat malah lambat lagi dari kami :'( bukan kami tak hormat puan cuma memang kami tak sengaja untuk bangun lambat . :'(

huhu.. apa2 pun. nasi dah jadi bubur. semoga apa yang berlaku ada hikmahnya . hanya mampu berdoa je . subject nie sangat2 membebankan pelajar . tapi takpe lah. dah masuk dalam subject wajib universiti.. semoga masa akan datang takkan jadi lagi benda macam nie .


Semua orang berhak diberi peluang kedua . ALLAH pun bagi peluang kedua 
kepada hamba2Nya :')
pengajarannya disini , kalau ada presentation datang lah awal2 ye kawan2 ;) ... ambil yang baik dan yang buruk jadikan pengajaran k :)

k,lah. jaga diri semua.
dah nak kul2 ptg , lia kena pegi kelas.
tatata~
~LIA~

One Response so far.

  1. Tanpa Nama says:

    kesian kamu.. :( x palah Lia,kuatkan semangat -CT

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -