Popular Post


assalamualaikum .. selamat hari ISNIN ! :)
hehe... hai2 .. korang semua sihat tak?
lia pun sihat2 ja niee ...

maaf la lama dah tak update belog lia yang comel nie. hehe.  lia agak buzy. cehh., bila masa lia tak buzy. hehe. ye la . kalau nak update blog kena la ada cerita kan. k , sekarang lia ada cerita dah ! hehe :)

iaitu cerita KAMI !!! :)



lia dan ainun zanariah :)
untuk pengetahuan korang sekarang nie musim cuti pertengahan semester ... :) budak2 semenanjung kebanyakan balik rumah , orang2 sabah n sarawak memang ramai tak balik . huhu. seminggu ja pun . tak berbaloi nak balik. heheh.. so , lia pun stay la dekat UKM . tapi petang nie nak balik rumah kakak lia dekat banting dah. hehe :)

ok , gambar di atas tue , gambar masa kami dalam surau . baru lepas solat zohor di HOSPITAL SERDANG tue ... jumaat lalu appointment lia dengan doctor lia untuk check telinga lia tue . tapi lia nie CUAI SANGAT sampai tak nampak masa janji temu tue. huhu. sampai di hospital baru perasan appointment pukul 9 . so , memang tak lah nak jumpa doctor masa tue . appointment kena buat baru , mean lia kena datang hospital sekali lagi. huhu. jumaat nie la . hurmm ... harap2 ainun boleh teman lagi . emm..

memang kami dua terpaksa berdikari masa tue , ya la naik kenderaan awam pi sana , dari UKM naik KTM pegi SERDANG , then naik BAS METRO yang pegi PUTRAJAYA pegi HOSPITAL SERDANG , tambang rm2 . huhu :3 ... first time kot pengalaman tue !! :D ... best juga la. tapi menakutkan plus seram2 sebab ramai bangla n org pakistan dalam tu. huhu..


 

notakaki : dalam bas sri indah , masa nie nak balik KTM SERDANG .


memandangkan kami dah dekat KTM SERDANG tue , memang kami terus pegi mines la .. walaupun lia dah selalu pegi MINES tapi lia nak pegi juga sebab ainun tak pernah pegi sana . hehe. best tau
jalan ngan ainun. pusing2 dalam mines . hehe.. sempat lagi snap2 :P





notakaki : hehhehe :)







notakaki : hehe. bukan main lagi kami kan. hehehe :D




notakaki : MINES here ~ :)


kami balik lepas maghrib masa tue... penat jalan2 .. hehe.. balik tue lia penat giler . tido awal kot. hehe, ok . tu cerita jumaat.  sedih sikit la tak leh bawa ainun naik cruise . hehe . lain kali yewww.

SEMALAM (AHAD) KITAORANG HANGOUT lagi !! hehehe :D
kali nie kitaorang gi TIMES SQUARE . hehehhe :P

kaki berjalan bha kami nie. hehe... kunun mau pi masjid india tapi ndak jadi. huhu. sebab ndak terjumpa masjid jamek dimana. jalan2 di times square bikin penat ja sebab banyak betul orang . crowded gilaaa. huhu... owh ya , lagi satu semalam lia nak beli TIKAR GETAH , hahha... lucu bha ., mau cari tikar getah tapi cari di times square memang la takde. haha..
sebelum pi TS tue kami pi LOW YAT dulu sebab nak cari casing hp. first time lia pegi sana. banyak hp ooo!!!!! :3 sakit kepala lia tinguk. hehehhe... mau curi ja satu . :D tapi apakan daya. hehe.
















notakaki : kami dua :)

notakaki : masa jalan2 tue terjumpa benda nie ! hahaa..



kami pegi TS pun buat apa ja... pegi makan KFC je.



notakaki : muka kebahagiaan berjalan padahal penat ! hahah :D


then keluar TS tiba2 ainun bagi idea nak pegi SEREMBAN ! hahah. lia pa lagi.setuju jelaaa. hahhaa...
notakaki : bukti kami pi SEREMBAN . hahhaha ...
 rm4 kot tambang dari KL SENTRAL:3 
KABUR??? biarlah. hahaha

gila jauhh dari KL SENTRAL pegi seremban , satu setengah jam kot -_- sampai tetidur kami dalam train tue . haha.. sampai seremban masa tue pukul 5.30 pm. kami terus pegi solat asar . pastu ainun bawa gi TERMINAL cari tikar getah . hahaa... dahsyat la pencarian kami . disebabkan tikar getah sampai ke SEREMBAN kami pigi. haha... tambah2 lagi sambil menyelam minum air. hehe..


notakaki : first time g seremban !!! :D


jauh juga la kami jalan cari kedai yang jual tikar . last2 , dalam pukul 7 macam tue terjumpa satu kedai yang jual barang2 keperluan macam beg , n banyak lagi. kami dah lalu kedai tue , sempat tanya lagi dengan pekerja kedai tue ada tikar getah ke tak sebab luar kedai tue ada alas meja yang di jual , pekerja tue cakap takde tapi masa balik tue lia tak puas hati lia gtau ainun nak masuk kedai tue . n lastly !! jumpa juga. huhhhhh. rasa mau teriak ja .. akhirnya ! haha... penipu bha pekerjanya tue ... nasibla kami tak report ngan bosnya . hehe. kami kan budak baik . habis beli tikar tue kami singgah makan dekat pasar malam . makan satay n lia bungkus nasi .... bestlaaa. hehe... singgah jalan2 juga dekat pasar malam. sebelum balik tue singgah solat maghrib n isyak dekat terminal .hehe :)



notakaki : serius penat sangat masa nie . baru lepas solat :)


notakaki : sempat lagi bergambar dekat TERMINAL SEREMBAN. hehe :)
dan baliklah kami ke UKM BANGI . Penat tahap naga.. masa tue dah pukul 9 ... memang dah malam. hehe... last gambar semalam dalam train ! :)


nak tengok tak TIKAR GETAH yang kami beli di SEREMBAN semalam? hahha .. nin diaaa..



notakaki : ku lihat tikar hijauuu~ heheh :D

notakaki : gambar sebelum jalan semalam. hehhe :) 
k,lah. penat dah menaip . nak siap2 jap . jap lagi akak lia datang nak balik banting ~ choww guysss ! :) take care ^_^

tata ...

~LIA~


- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -