Popular Post

assalamualaikum ... selamat pagi SABTU ~

salam sayang dan salam kerinduan .



notakaki : miss u all <3



fuuuhhhh.... minggu yang penuh dengan masalah , masalah dan masalah ... sampai lia pun tak percaya dengan apa yang lia lalui ...

lia sedih sebab lia rasa lia nie suka menyusahkan orang , walaupun diri lia adalah seorang yang tak suka menyusahkan orang .... tapi bila sampai tahap yang lia tak boleh bergantung dengan diri sendiri . lia terpaksa juga menyusahkan orang lain.

YAYA ,



notakaki : lia suka gambar nie , sayang yaya <3

khamis - 7/3/13 4pm
"roza minta maaf , minta maaf sangat2 sebab menyusahkan yaya.... roza tak pernah terfikir pun untuk menyusahkan yaya hari tue ... hari tue roza sangat2 disayangi , rasa sangat beruntung dapat seorang kawan yang sangat baik , yang sangat ambil berat ... subahanallah , jujur .. roza tak pernah jumpa seorang SAHABAT se-indah- yaya :) ... roza memang migraine teruk masa dalam lab tue ... sampai roza rasa nak pengsan ... alhamdullilah , nasiblah yaya ada masa tue . ainun pun ada . terima kasih :') sebab yaya tolong urut roza , tolong picitkan kepala roza masa tue . roza rasa ok sikit lepas yaya urut tue .. sebab tue lah roza boleh bangun semula . thanks juga sanggup tinggalkan kelas demi roza , hanya semata2 nak teman roza pegi PUSAT KESIHATAN .. terima kasih sayang . sebab tolong ambilkan nombor , teman masuk dalam bilik doktor , tolong ambilkan ubat ,dan TERIMA KASIH sangat2 sebab risaukan roza . terima kasih sayaanggggg :') ... roza terharu sangat . :')"

KAK KASMAH n ABG MAZLAN , 


notakaki : kakak lia yang ke 4 , KAK KASMAH
bersama
suaminya , abg ipar lia , ABG MAZLAN :)
jumaat - 8/3/13
" terima kasih kak kasmah , terima kasih abg mazlan . terima kasih sebab risaukan adikmu yang bermasalah nie . terima kasih sangat2 :') ... aku minta maaf sebab sangat2 menyusahkan kamu . aku terpaksa minta tolong dengan abg mazlan , sebab aku betul2 tak tau nak pegi hospital serdang tue ... aku takut sesat :( terima kasih abg mazlan sebab sanggup ambil aku di UKM dari BANTING pegi HOSPITAL SERDANG , pastu hantar aku balik UKM walaupun masa tue abg mazlan mengantuk baru balik dari kerja... then menyusahkan lagi terpaksa minta tolong kak kasmah hantar Handphone ku di BANDAR SALAK TINGGI ... semata2 sebab handphone sebiji tue , aku kena susahkan kamu dua . aku minta maaf :'( ... kalau kamu ndak da .. aku ndak tau la.. memang aku  tak tau nak buat macam mana. aku rasa beruntung sangat dapat kakak n abg ipar yang sangat "CARING" ... dan. terima kasih untuk makanan nminuman yang kak kasmah bagi semalam :') terima kasih sangat2 . banyak sangat dah aku susahkan kamu ... TERIMA KASIH kak kasmah , terima kasih ABG MAZLAN"

NURUL FATIHAH NABILA MAT ,
notakaki : cantik kan? :) nabila dan lia
masa KENDURI AQIQAH anak buah sai :)

jumaat - 8/3/13

" NABIL .... terima kasih sangat2 ...ALLAH je yang dapat balas jasa n pengorbanan nabil untuk roza .. terima kasih sudi teman roza pegi HOSPITAL SERDANG walaupun pagi tue nabil ada kelas .. demi roza , nabil teman roza juga ... :') roza terharu tahap maksima sangat2 . hehe ... roza tak tau nak ucap "terima kasih" macam mane lagi... terima kasih juga sebab sanggup kalut bersama roza masa handphone roza hilang .... thanks sebab belajar dengan roza dalam hospital walaupun last2 minute nak kuiz tengah hari tue ..... terima kasih teman roza sampai BTS , pegi MIDVALLEY , dan sangat berterima kasih sebab bagi pinjam handphone semata2 nak ambil handphone roza dengan akak roza . terima kasih sebab sanggup tunggu roza dalam surau BTS ... kesian nabil , roza betul2 rasa bersalah :'( minta maaf sangat2 ... :'( hurmm....insyaALLAH , semua pengorbanan nabil untuk roza akan roza balas pada masa akan datang ... :') ... terima kasih sangat2 sebab bersusah dan bersenang2 dengan roza .. thankssss nabila....... :') "
dan ...

terima kasih untuk yang lain ... yang roza susahkan sepanjang minggu nie secara sengaja ataupun tak sengaja ... 



notakaki : kalian adalah SAHABAT yang dikirimkan oleh ALLAH untuk roza :')


ok fine ~~~

pening baca apa yang lia cerita asyik2 berterima kasih ... emm. baiklah , lia cerita hal sebenar k ..
macam nie ...

khamis - 7/3/13

masa tue pukul 4 baru habis kelas BI .. petang tue ada makmal ... tiba2 kepala lia pening sangat2 .. lia rasa nak pitam ... lia duduk depan komputer .... lia nampak cahaya komputer , memang pening teramat sangat .. lia tunduk .lia memang ada bagitau kawan2 lia , yaya n ainun pasal lia pening. lia tau time tue migraine lia menyerang . so lia duduk ja ... lama2 lia tak sedar lia terlelap dalam 2 3 minit macam tue , yaya dah rasa lia macam lia nie sakit sangat2 .. dia tolong urut leher lia n kepala lia .... lia biar ja , sebab lia rasa lemah sangat ... lagi satu lia tak makan dalam sehari tue sebab tak sempat , perut lia memang kosong .. hurm ... :(
lama2 , rasa makin teruk sakit lia sebab badan lia panas .. tak bermaya , yaya ajak pegi PK .. lia memang tak leh tahan , lia ikut je la .. lepas tandatangan kehadiran , lia dan yaya nak keluar pegi bus stop , akak technician pulak tawar nak hantar kitaorang pegi PK .. alhamdullilah . nampak sangat ALLAH nak tolong lia dan yaya... kami di hantar sampai PK ... terima kasih sangat2 dengan akak technician tue . :') .. tak tau nama dia .. sampai di PK .. yaya yang tolong ambil nombor , yang teman lia masuk bolik doktor walaupun lia dah cakap lia boleh jumpa doktor sorang2... and again , doktor yang sama rawat lia ... doktor tu senyum. sebab dah banyak rekod2 kesihatan lia dalam fail lia . hehe.. time tue nak senyum pun susah .. doktor kata migraine lia tak pa2 .. just sebab lia stress n banyak fikir .. then lia bgtau satu lagi masalah lia . pasal telinga lia ..

2 3 hari yang lalu , telinga lia sebelah kiri bengkak n selalu effect kepala lia .. sakit :( . huhu.. then , doktor check .. doktor macam dah lain2 dah lepas check tue .. huhu..
doktor : " telinga sebelah kiri kamu gegendangnya dah pecah , sebelah kanan bernanah"..

ya ALLAH . :'( lia tak tau nak cakap apa .. yaya pun terkejut . hurm :'( yaya tepuk2 belakang lia . nasib ada yaya .. kalau tak memang rasa nak nangis masa tue .. doktor terpaksa transfer lia pegi HOSPITAL SERDANG untuk dapatkan rawatan :'( ... yaya pun pening siapa nak temankan lia pi sana .. macam mana ... hurmm.lia rasa berat sangat2 ujian kali ni .. :(

jumaat - 8/3/13
lia contact akak lia n abg ipar lia . alhamdullilah , abg ipar lia sanggup hantar lia pi hospital serdang ... nasiblah :') ... dan alhamdullilah . nabila sudi teman lia pegi sanaa... masa sampai tue . memang rasa berdebar sangat2 . tangan dah sejuk sangat2 ... lia dan nabil pegi klinik ENT , khas untuk telinga dan hidung ... macam2 perasaan masa tunggu di panggil oleh doktor .. 


notakaki : masa pegang kertas nie memang kesejukan n berdebar .

dalam sejam kami tunggu . ramai pesakit hari tue .. kami tunggu dan tunggu .. dan akhirnya ..

"ROZALIA BINTI ALIK"...
ok .. nama lia dah dipanggil .. masuklah dalam tue ... huhu..
disuruh baring atas katil ... rupanya just jumpa nurse . tak jumpa doktor pun... nurse tue check n dia kata ..

" telinga sebelah kiri , gegendang dah pecah , kalau gegendang telinga pecah kami tak boleh buat apa2 ... just biar macam tue .. sekarang masalah telinga kamu sebelah kanan .. bernanah .. saya kena cuci.. "

dan lia pun pejam mata , genggam tangan kuat2 . TUHAN  je yang tau perasan lia .. berdebar takut... masa dia masukkan alat dalam telinga tue .. ya ALLAH .. sakitknyaa.. bayangkan lah alat tue tajam n bila dia pecahkan nanah tue .. rasa nak pitam je ... lama juga la dia buat dalam 10 minit ... mengalir juga air mata ... ya la .. sakittttt.. :'( ... hurmm... habis tue , akak nurse tue cakap , kena buat apponitment dengan doktor ... sebab telinga dah teruk ... kena jumpa doktor pakar ..

argh ! lia tak nak jumpa doktor :'( hurrmmmmmm...
appointment 5.4.13 nie... jumaat juga... takutnyaa..:'(

ok dalam 11.30pagi macam tue . kami balik UKM ... balik pegi fakulti sebab tengah hari tue ada kuiz database ... habis kuiz pukul 1 , lia n nabil nak pegi PK sebab nabil tak sihat n nak ambil MC... masa dalam bas tue ..

" nabil , mana hp roza?????"

ya ALLAH , hp lia hilang !!!!! kalut tahap naga masa tue .. hp takde dalam beg . kami terpaksa patah balik FAKULTI ... pegi check dekat dewan kuliah . takde ... lia rasa macam dalam kereta abg ipar ... hurm. kol2 abg ipar banyak kali tak angkat .. nabil kata orang lelaki kan solat jumaat . mungkin dia simpan dalam kereta .. lia try kol juga banyak kali... tak angkat :'( risau sampai tak leh nangis dah .. lia betul2 buntu.... kami pegi surau fak sebab bas dah takde kul 1,30pm... hanya mampu bersabar . dalam pukul 2 ptg macam tue . kami pegi PK .. dan dapat sms dari abg ipar ..

~ada dalam kete~

alhamdullilah !!!!! syukur la hp jumpa . tapi....
macam mana nak ambil balik.. abg ipar dah la in the way pegi banting... dia suruh ambil esok .. dia kata dia nak tido n nak gi keja tak sempat hantar.. emmm. lia takleh sebab ada keja ari ni n lagipun takde hp nak contact nanti ... huhu.,...

terpaksa lah lia bgtau akak , lia akan naik ERL pegi bandar salak tinggi n akak tolong hantarkan dekat sana... tapi sebelum tue kena teman nabil dekat PK dulu... kesian nabil tau.. dia deman je , tapi kena buat urine test n ambil darah bagai. kesian diaa. :'(


notakaki : nabil ada dekat belakang akak baju putih tue . hehe .
masa nie lengan nabil kena cucuk untuk ambil darah.

last2 , doktor kate nabil takde pape pun. alhamdullilah :')
kami pun teruskan perjalanan pegi BTS ... bandar tasik selatan. masa dekat ktm ukm , terjumpa SAIDATUL A'ISYAH .. ~ hehe... dia pun nak balik umah masa n nak pegi putrajaya . alhamdullilah . lia ada kawan naik ERL .. walaupun tak sama destinasi .. 
lia tinggalkan nabil dekat surau TBS dan lia pegi bandar salak tinggi . semata2 nak ambil hp sebiji tue .. lia tak ajak nabil sebab fikir bajet . huhu. rm8.30 kot ., pegi balik dah rm16.60 ... tak yah la nabil ikut sekali kan. rasa bersalah sangat2 masa tinggalkan nabil tanpa hp sebab lia ambil hpnya . terpaksa untuk contact akak .. sampai Bandar salak tinggi lia jumpa kak kasmah n kak nur n ank buah lia , MUAZ ... dah jumpa salam n ambil HANDPHONE .,lia terus balik BTS . tak sampai hati tinggalkan dia kat sana ... huhu...

sampai BTS , nabil terus cakap "alhamdulllilah" .. ya ALLAH :') ... terima kasih kurniakan lia sebaik NURUL FATIHAH NABILA MAT :') .. hurmm. lia ajak dia pegi MIDVALLEY . lapar kot . kami dua tak makan lagi dari pagi. sampai MIDVALLEY makan KFC sebab dari pagi lagi nabila asyik cakap nak makan KFC . :')

notakaki : nabila :)



notakaki : lia ! :)


notakaki : kami beli RICE PLATE n nabil belanja makan cheezy wedges :)

habis makan tue .. kami pegi solat maghrib then jalan dekat AEON sebab nabil nak beliu barang.. habis beli barang tue balik UKM sebab dah pukul 9.30pm. HEHE. lambat sangat dah .. kena balik... 

masa naik train tue . subahanallah. RAMAI SANGAT ORANG. macam sardin dah dalam tu..
alhamdullilah ., kamu sampai UKM dalam pukul 10mlm... haaaaaaahhhhhhh~~~
lia dan nabila rasa penat sangat... 

:')

apa2 pun ... lia nak ambil pengajaran dari semua yang berlaku .. lia nak ubah sikap CUAI lia . lia nak jaga kesihatan lia baik2 ... tak nak dah makan sesuka hati.. lia cuba untuk kurangkan tidak menyusahkan orang... :')

INSYAALLAH ....

oklah . lia nak buat assignment ., banyak nie yang tertunggak .. :')
jaga diri semua ....

tata~
~LIA~









One Response so far.

  1. Tanpa Nama says:

    take care lia, sorry, aq xda di sisimu. :( (ct)

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -