Popular Post

assalamualaikum wahai kawan2 yang di sayangi sekalian alam.
lia rindu kamu semua . hurm . :'(


notakaki : hidup ni kita perlu pilih , YA atau TIDAK ??
NAK atau TAK NAK ? BAHAGIA atau SENGSARA ?
semuanya perlukan pilihan :')

lia baru tau lia nie sensitif yang tahap naga. haha. lia tergelak sendiri bila lia ingat hal pagi tadi. macam nie ceritanya..

kan lia ada bagitau lia nak balik BANTING pagi tadi kan... and untuk pengetahuan kamu semua , lia skarang nie nak beli laptop sebab laptop yang lia guna sekarang laptop kakak. hurm. lia nak beli yang baru , laptop lia sendiri. . lia rancang nak ajak kakak2 lia n abg ipar lia pegi beli laptop kejap di sini(JOHOR) , tapi masa tue dah dekat pukul 10. memang dah lambat , kitaorang kena sampai KL dalam tengah hari . kakak lia kata tak sempat , lia cakap lah , kejap ja pun..

dan berlaku la perdebatan tak rasmi pagi tadi ~

last2 kakak lia suruh lia stay di JOHOR , nanti balik sendiri....

argh~ biar benar .. -_-" ... lia kena buat pilihan masa tue juga , nak stay atau ikut balik... lia ada masalah kewangan sekarang , bajet untuk beli lappy pun tak sampai 2k. hurmm. sedih :( .. sekarang nie tengah berharap duit ptptn cepat masuk , sebab nanti sem 2 konform kena guna duit :( huhu~~ ... amin..

lia dah penat tau buat pilihan , asyik2 tukar plan semenjak sampai JB nie , ..dah 3 kali tukar plan, dan lia pun merajuk pagi tadi dengan kakak2 lia , memang lia menangis pagi tadi. haha. macam budak kecik kan? .. lia pun tak sangka benda kecik macam tue pun lia nak merajuk sangat.. hehe... lia menangis dalam kereta kakak lia... pastu kakak lia yang ke 6 n 7 pun datang pujuk..

dan berlaku lah scene pujuk memujuk pagi tadi...

time tue air mata dah bercucuran ... mengalir... merajukk.. haha... lia tergelak gak masa kakak2 lia pujuk ... comel ja dorang pujuk .. sebab tue lia sayang dorang , tapi rasa bersalah gak la tak layan pujukan diorang pagi tadi. kesian dorang . hehee... sorryyy~... 

dan lia pun tersadai di JOHOR sekarang. hehehe... 

sekarang nie lia stay semalam dekat rumah mertua kakak lia . tak tau la sehari atau 2 hari . yang pasti lia akan balik BANTING sebelum 7hb sebab lia kena pegi KL 7hb tue ada program SANTUN. huhu... 
best gak la ... 

dan kamu semua , 

alhamdullilah , lia nak bagitau nie , kadang2 pilihan yang kita pilih dalam keadaan sedih ++menangis tue  , ada kalanya akan bagi keindahan lepas tue . akan membuatkan kita tersenyum tanpa kita sangkakan..
sebab kan... lia makan LAKSA JOHOR + ayam panggang + limau + kek blueberry ! hehe

banyak kan? hehe ~ best ... tambah berat badan n lemak sepanjang cuti nie. hihi...

k,lah kamu semua , doakan lia dapat beli laptop yang memuaskan hati lia n dapat berjasa dengan lia selama lia hidup. hehe. insyaALLAH ... :)

akhir sekali , sebelum lia chowww ~ gambar ini untuk kamu semua :) lia dapat dari fb.


notakaki : pagi tadi lia menangis sambil dengar lagu nie .. 
ADAMU -NAJWA 
hehe.. :) lia tahu ALLAH akan selalu ada untuk lia . :)

thanks baca syg2 sekalian~
tata~~~
:D

~LIA~



- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -