Popular Post

assalamualaikum.. selamat malam yang agak kedinginan. hehe.

ada rindu lia tak? keh3x .. :P tiada ek? takpaaaa.. hehe...sorry , agak lama tak update blog . lia ke-BZ-an dengan pembukaan baru hidup lia di SEMESTER 2 nie ... di tahun pertama lia :)


notakaki : gambar semasa perkampungan fakulti :D
time nie kitaornag nak gi PASAR MALAM BANGI .


welcome to new sem lia ^_^

hehe. wish diri sendiri ... sangat2 lah bz sampai tak sempat nak update blog... sekarang nie pun baru ja balik dari meeting MMFTSM (minggu mesra Fakulti Teknologi Sains Maklumat) .. jenguklah blog nie , gatal pulak tangan nak update. hehe .

meh lia cerita apa berlaku untuk 2 hari yang lalu .before that , kitaorang start kuliah 18 feb 2013 .. malam tengah malam tue , lia n kawan2 memang duk depan lappy sebab nak daftar kursus . kami kena daftar awal2 sebab daftar kursus memang cepat penuh . hari tue pun ada satu subject tak terdaftar :3 ..




notakaki : setelah berusaha godek2 subjek , nie la final result 
untuk kursus2 yang bakal di bawa ke medan perang bilik 
peperiksaan semester 2 nie.


habis daftar tue lia tertido.. pukul 3 pagi. memang lambat . nasiblah kelas pukul 10 ... pagi tue bangun dengan semangatnya ... nak pegi kuliah , pagi2 kawan dah kol tanya gi kuliah kul berapa , cakap lah pukul 10 kan sebab ikut jadual yang didaftar ... last2 kawan gtau ada kuliah pukul 9 tue , memang kalut juga la siap2 pagi tue ... lia , yaya n kak ummi tunggu bas kul 9.30pagi . memang dah lambat time tue , alamatnya sampai fakulti pukul 10 . haha.

HARI PERTAMA KULIAH DAH LAMBAT :p haha ... sioot betul lia nie .

masuk2 kuliah , macam orang tak tahu pa2 ... buka buku nota , dengar lecturer mengajar , .. kuliah tu sampai pukul 11pagi ... pelajar yang datang pun , boleh kira guna jari juga la sebab ramai yang tak balik lagi. haha.. cuti2 malaysia kan dorang ..

habis2 kuliah tue tanya dengan ainun ,

lia : " ainun , kuliah tadi kuliah apa?"

ainun : "ainun pun tak sure..."

kesimpulannya , kami dua2 gelak , haha. belajar ja tapi tak tau subjek apa ... pastu tanya la kawan2 , rupa2 nya kuliah subjek REKA BENTUK DAN PENYELESAINNYA ... memang pantas la , bab 1 dah belajar sampai setengah :3 .. huhu..

next pukul 11 pagi sambung kuliah lagi ... masuk2 ja lecturer , memang kami semua senyap ... seorang pensyarah lelaki berdiri depan kami semua... seram sejuk juga... yela , muka garang + tegas . hehe . nama lecturer tue , DR DALBIR ... awal2 tue , memang kecut juga la , dengar suaranya yang agak lantang dan tegas. tapi best gak la sebab tak boring , kami memang tak dibenarkan tidur , tak boleh masuk lewat , kena ada lecture note sebelum masuk . DR pun suka bercerita , memang best la :D .. hehe.. owh ya , DR ada tawarkan kami , 10 top students dalam subjek PANGKALAN DATA akan dapat rm50 ...  Yang dapat A untuk subjek ni dapat RM100 .. kauuuuu. tercabar juga laa. tapi tue la , kalau dah lecturer cakap macam tue means , subjek nie agak TOUGH gak la kan. huhu... kena study smart untuk subjek ni !!!

kuliah PANGKALAN DATA sampai pukul 1 petang , habis belajar chapter 1 dengan DR .. chapter 2 akan disambung dengan lecturer lainn.. dan akan berjumpa DR DALBIR pada 4 minggu last kuliah .hehe.pagi tue kan kalut , memang tak sarapan la . semalamnya pulak tak makan langsung , tau tak tengah hari kul 1 macam tue lia GASTRIK !!!!
rasa nak nangis ja masa kuliah tue ., nasibla tak pitam . hehe. sapa suruh tak makan kan... >.<
but , the best part hari pertama kuliah , CIK YAYA belanja lia dengan kak iqa , nabila n ainun makan di fakulti kejuruteraan .. :D heheh ...best ar kena belanja :P ...

petang tue sepatutnya ada kelas PEMBANGUNAN DIRI 2 tapi lia tak pegi sebab entah.. tak ingat dah napa . hehe. lia balik kolej...

HARI KE 2 DI SEMESTER 2 . iaitu hari ini...

bestnya hari ni tiada kuliah !! hehe. ada tutorial ja laa... tapi tutorial n lab tak start lagi minggu nie . tutor start next week . heeeee... tapi petang tu turun fakulti juga , sebab ada kelas ACADEMIC  COMMUNICATION 1 ... uwaaa.. pukul 2 petang sampai la 4 petang... hurmm. tunggu dalam kuliah dalam setengah jam , lecturer lambat sikit sebab lecturer dari fakulti lain kena pegi fakulti kami yang terhujung~~~ haha...

ni dia muka orang2 menungguuu... diketuai oleh KAK EKIN .


notakaki : kak ekin, IMAM BERGAMBAR... haha




notakaki : LIA !!! ;)
 abaikan tanduk 2 diatas tue . haha. nabila yang buat -_-"

notakaki : comel kan yang ditengah tue?? haha
nabila , lia , kak ekin.



notakaki : kesian dorang .. 
lia paksa bergambar . hehe 
yaya n ainun :)



notakaki : JUST ME ! HAHA . ~lia~

masuk2 ja lecturer , semua muka kecut termasuklah lia. hehe. takuttt.... macam strict ja lecturer nie ,. tapi orang cakap "DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER" ... lecturer kami bessttt ! hehe ... :P nama lecturer kami , CIK HUZAIFFA MASTURA BT. MOHD. SUPIAN. Tapi lecturer kami suruh panggil KAK MAS .. terkejut ? tapi nie la yang specialnya lecturer kami tau.. kelas pertama dah buat kami excited untuk belajar :D...
banyak ceritanya sampai kami memang tak rasa bosan pun dalam kelas . tapi part yang kurang best , kami kena cakap dalam bahasa inggeris dalam kelas dan luar kelas (kalau ada kak mas dekat kami laa) , kalau tak kena denda 50 sen . arrghh!! nabila kata , memang SILENT MODE la lepas nie . haha. tapi bila fikir2 balik , its such a good thing . memang kita takkan belajar something yang susah kecuali kita paksa diri untuk belajar .kan3? hehe. memang pandai BI la kelas set 6 accom lepas nie . hehe. AMIN :D ...owh ya , lagi satuu, yang bestnya kelas BI kami semua ladiesss.. hehe.

gambar2 masa dalam perjalanan ke PUSAT KESIHATAN UKM.. hehe


notakaki : lia paling rendah -_-" 
kak ekin yang tengah , tepi kak ekin tue namanya 
kak simaran ;)



notakaki : gambar candid yang diambil oleh kak ekin.
hahha... O.o"

habis kelas , kami semua pegi PUSAT KESIHATAN . kami semua tue , lia , yaya, nabil , kak ekin n kak simaran ... sebab semalam yaya jatuh dalam bilik air , kepala dia terhempas dekat lantai . kesian yaya sebab kesakitan tahan sakit kepala n pinggang . tue la lia suruh pegi PUSAT KESIHATAN buat check up . takut2 ada pendarahan dalaman kan.. tapi syukur alhamdullilah . tiada pa2 gak :') moga yaya cepat sembuh . amin. kak ekin pulak terseliuh kaki masa dekat kolej aminuddin baki. hehe. payah juga mau pujuk kak ekin pegi jumpa doktor . last2 lepas lia berusaha untuk pujuk kak ekin. dia pegi gak . hehe. kak simaran pulak selesema , just nak ambil ubat . lia n nabila , saja nak tambah komuniti kedatangan dekat pusat kesihatan . haha. taklah . nak teman diorang la kan.. :)

habis dari PUSAT KESIHATAN . kami balik kolej masing2 , .. penat sangat... huhu. rehat2 n pukul 8 tadi pegi meeting MMFTSM tue . dan 10.30pm nie baru ja balikk.. penat gila .... lia nak rehat dulu k kawan2 ... cukup dulu cerita lia ..

ada masa lia akan update lagi blog lia . thanks baca :)
sayang kamu semua <3



notakaki : budak nie ada di german sekarang . dia tak balik 
ukm lagi . tau tak saya sedang rindu anda?
* curi gambar profile dia dari fb*
haha. jangan marah tau :P


p/s : emm. rindu sorang sahabat yang jauh di german ., SAIDATUL A'ISYAH AHMAD SHUKRI ..!!! baliklah cepat . rinduuuu !!! >.<"


tata ~
~LIA~

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -