Popular Post

assalamualaikum..
selamat malam jumaat . :)
hari khamis , 21/2/13 . salam kerinduan . salam sayang semua . :)


notakaki : ubat2an yang dibagi oleh PUSAT KESIHATAN 
UKM . :')

kenapa lia ? lia sakit? ... and my answer, yes ... i'm sick now. lia sakit . lia tengah proses penyembuhan . sakit nie dah 2 hari lia tahan dan pagi tadi lia betul2 rasa yang teramat sakit . petang tue memang tak berdaya . nak pegi kelas bi pun rasa macam berat sangat . :'(

sampai kawan2 lia pelik dengan lia sebab lia tak seperti biasa , means tak "kecoh" macam selalu. kawan2 lia tanya lia , "kenapa roza senyap je hari ni?" ... lia cuma jawab , "takde pape .. roza ok je laa." .. giving my sincere smile to them . :) .. huhu. sayangnya kawan lia dengan lia kan :') ... lia menahan sakit petang tadi , nak bercakap memang tiada mood :( effect sampai macam tue sekali kan.

petang tue , lepas dari kelas lia pegi PUSAT KESIHATAN tanpa bagitau kawan2 lia , yala . lia faham , diorang ada hal nak buat , lia pun tak nak menyusahkan diorang semua . i'm a big girl now . :') .. tapi nabil pun pegi PUSAT KESIHATAN juga masa turun dari bas tue , sebab nak buat appointment tue then balik . lia sendiri . sabar menanti tunggu giliran sambil menahan kesakitan dalaman yang agak sukar untuk lia bagitau .

seriously , nervous masa masuk bilik doktor tue .. nasiblah doktor yang rawat lia tue baik . BAIK SANGAT3. .. doktor2 UKM memang the best !!! lepas kena tanya bagai , doktor tue tiba2 cakap " dont worry , its nothing much serious" .. alhamdullilah. lia rasa lega yang teramat sangat . takut ada penyakit apa kan.. *muka lia memang pucat masa kena check tue . haha*
tapi kelegaan lia terhenti seketika bila doktor suruh buat *ujian makmal* ...
masa tue , "YA ALLAH , DUGAAN APA INI?"... hurmm. lia buat juga ujian tue , takutla ada pa2 kan. hurm. lepas ujian makmal tue lia balik jumpa doktor , n doktorkan lia memang ada masalah. 
aduhai.. dugaan :'( ... 

tapi...
 
kamu semua , penyakit lia tak serius sangat pun. jangan risau k . lia harap sangat kamu semua doakan kesihatan . doakan doakan doakan doakan doakan lia :'( doakan lia cepat sembuh . hurmm. lia tengah berusahaaa....

sebab..

kalau tak sembuh juga , lia kena jumpa doktor balik . ya ALLAH .. lia tak nak :'(
semoga saja lia dapat sembuh . amin ...

lepas dari PUSAT KESIHATAN tue lia balik kolej . 
masa tengah tunggu bas tue , tiba2 ada sorang mamat dari kolej burhanuddin helmi(kolej yang ada depan pusat kesihatan) datang pegi bus stop . alahai.. lia memang berdebar dah ., yala .dah la sorang kan... ada pulak lelaki . habiss.. lia pakai earphone time tu , tiba2 lelaki tue nampak lia n tanya .. lia tak dengar dia bercakap tapi macam perasan la dia nampak kan ... hehe. lia terus buka earphone..

lia : yew? ape dia?
mamat KBH : dah ade bas ke?
lia : owh takde lagi... (senyum)

haha... lia dah nebess... berani lelaki nie menegur .. dalam 30 saaat macam tue , dengar bunyi angin ja.. dia buka topik lagi..

mamat KBH : nak pegi kelas ke?
lia : eh . taklah . nak balik kolej .. 
mamat KBH : tadi takde kelas ek?
lia : ade . pukul 2-4 petang , nie pun baru balik dari PK , sakit .
mamat KBH : owhh.. fac mana?
lia : FTSM .. awak?
mamat KBH : fakulti diatas sekali ..
lia : FUU ( fakulti undang2) ?
mamat KBH : eh , taklah .. FPEND (fakulti pendidikan) . ada kelas .kalau boleh nak jalan kaki je tapi hujan kan.. tak dapatlah.
lia : lain kali bawalah payung..
mamat KBH : tak beli lagi. nantilah..
lia : owh... tahun berapa?
mamat KBH : saya ambil MASTER , master memang banyak kelas malam.
lia : owh yee.. ok lah. saya first year . baru lagi.
mamat KBH : owhh... takpela tue . lama2 biasa la tue . 
lia : a'ah.. ye.


again , senyapp.. hurmm. lia malu gila time tue .. entah keberanian mana datang dalam diri lia , lia pulak buka topik ...

lia : emm..awak orang mana ek?
mamat KBH : saya orang SABAH .
lia : haha. samaaaa..
mamat KBH : eh , ya ka... (dia ketawa juga) 
lia : sabah di mana?
mamat KBH : semporna , kamu?
lia : saya di TAWAU... 
mamat KBH : owhh. tawau di mana? bombalai? merotai?
lia : eh . ndak la.. di PASIR PUTIH .. pernah pigi?
mamat KBH : pernah la bha .. jiran jak bha tue . dekat. 
lia : owhh. bagusla.. semporna dimana?
mamat KBH : dekat checkpoint ja.. 
lia :owhh.. 

dan , datang lah bas ZON 3 ... 

mamat KBH : bas nie pegi FPEND bha jugak kan?
lia : yaa... 
 
perbualan kami setakat itu . lia duduk belakang , dia duduk depan. bila masa dia turun pun lia tak tau sebab lia tak nampak.. lia dan mamat tue hanya perkenalan singkat . hehe. :) nama dia pun lia tak tahu ..emm. ambil master , macam dah kahwin.. i think so .. haha

lia cerita ni pun sebab lia cuma nak gitau yang .. ORANG2 SABAH SEBENARNYA ORANG YANG PERAMAH DAN SENANG BERGAUL DENGAN ORANG . :) 

termasuklah lia :) 

hehe. itu ja la cerita lia untuk hari . jangan lupa doakan lia taww :) doakan kesihatan lia di sini. 
 
 
 notakaki : ini kek . hehe. dah takde rupa sebab lia dah makan sikit. 
rummate lia , KAK IRA bagi :)

sayang kamu semua . <3
p/s : malam nie kena makan ubat lagi . hurrmmm.


tata~
~LIA~


4 Responses so far.

  1. Tanpa Nama says:

    lia, semoga cepat sembuh :') (ct)

  2. urm semoga cepat sembuh yee..btw follow me back k http://emmasyahira.blogspot.com/ student ukm jugak..=)
    untunglah ade keberanian g pusat kesihatan..walaupun sakit saye tak pernah lagi g sane takut..hehe

  3. emma syahira :)

    thanks emma , heheh. dah follow gak ... alaaa. datang je la PK ... best kot , DOKTOR2 die semua awesommeee. hehe. tak caye cuba pegi :) dulu first2 pun aku takut ... tapi lama2 dah ok :D macam tak de pape dah ...

    btw , nak tau , ambik kos ape kat ukm? :)

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -