Popular Post

assalamualaikum ..

* ENTRI INI ADALAH ENTRI YANG PANJANG DAN BANYAK GAMBAR* :)
selamat membaca :)

salam kerinduan setinggi gunung kinabalu ... hehe
rindunya nak ber-blog . huhu...


notakaki : comel tak? hahha :D


sorry juta2 sebab dah membiarkan blog ini tidak ber-update . lia menghilang kemana??? hehe. nak tau ?




lia pegi program nieee...



notakaki :
PROGRAM GENERASI 1 SANTUN

7feb - 10 feb 2012.
di HOTEL BERJAYA TIMES SQUARE 

4 hari program nie berlangsung.. em.. apa itu SANTUN ? dipersilakan tanya pak cik GOOGLE  . hehe... thanks ^^. ok , banyak juga halangan yang lia terpaksa tempuhi sebelum pergi program nie . terutamanya siapa nak hantar lia pegi sana , macam mana nak pegi sana, siapa kawan lia nanti. macam2 dalam fikiran lia masa nak pegi tue .

alhamdullilah . segalanya berjalan dengan lancar . :)

7 feb 2013

lia dihantar dengan akak lia , kak kasmah dari banting ke bandar salak tinggi sebab lia kena naik ERL pegi KL SENTRAL . dalam pukul 10 pg gerak dari rumah akak. akak just hantar ke BANDAR SALAK TINGGI sebab anak buah lia , MUAZ demam masa tue , tak boleh tunggu lama2 . lia sebenarnya nak pegi BANDAR TASIK SELATAN naik ERL tue , tapi masa beli tiket dekat kaunter lia ternampak signboard KL SENTRAL , tercakap lah nak  beli tiket ke KL SENTRAL . huhu. padahal nak  gi BTS je . lia nak naik ktm pegi KL SENTRAL sebab tambang murah sikit. terbeli tiket tue , terpaksa la direct pegi sana terus , rm12.50 , huhu. tak pa lah kan.
dalam pukul 12 lia sampai KL SENTRAL , lia rehat2 jap sebab lia minta urusetia santun ambil pukul 2. haha.. datang awal sgt kan. then , lia duduk2 gi makan jap ... n bla2... dalam pukul 1 ptg macam tue lia kol urusetia , diorang dah ada dekat KL SENTRAL . ikutlah rombongan SANTUNIAN yang ada pegi pejabat YAPEIM ... tak lah jauh sangat pejabat tue . kitaorang naik VAN yaPEIM pegi pejabat .

sampai sana mendaftar apa semua , pastu dibagi makan tengah hari . solat zohor . then duduk2 tunggu peserta lain .


notakaki : bilik menunggu .


notakaki : urusetia yang pakai t-shirt merah tue , masa nie diorang tengah urus pergerakan santunian
untuk ke hotel :)


notakaki : makin lama makin ramai peserta yang datang.
sampai terpaksa duduk atas lantai beralaskan tikar . :) hehe. 

perjalanan kami ke hotel tue memang mencabar , bayangkanlah dalam 800 peserta santun kena naik monorel dari HANG TUAH ke IMBI . memang pengalaman yang sangat AWESOME . bayangkan lah , masa tue pukul 6 ptg ,masa kemuncak pekerja KL balik . huhu. berhimpit juga la dalam monorel tue. dahsyat tak terkata. 

dan alhamdullilah semua peserta selamat sampai ke HOTEL BERJAYA TIMES SQUARE . :)
owh ya , untuk pegetahuan kamus semua , lia memang ALONE masa mendaftar n berada dengan semua peserta . maksud lia , tiada sorang pun yang lia kenal. memang jadi pendiam la lia time tue. huhu. 

sampai di HOTEL , kami naik lif dalam 24 orang tak silap . pergi tingkat 14 . jenuh juga dalam lif . haha. sampai terus mendaftar bilik , urusetia briefing pasal bilik , bla2.. macam2 la dipesan . satu bilik 7 orang , semua peserta memang berdebar time tue . haha.  tak tau masuk bilik macam mana kan. hehe. 
masa mendaftar bilik tue ., berlaku juga la something , bilik sebelum bilik group lia tak penuh , kena ada seorang pindah , tapi lia taknak pindah masa tue , entah napa sebab perasaan lia nak stay je ngan group lia . jadinya sorang yang paling depan dengan kami ditarik ke group yang kurang orang tue. kami pulak kurang sorang. hehe.

semua 6 orang , tapi last2 cukup juga 7 orang sebab yang sorang tue lambat masuk, hehe. bilik yang lia dengan kawan2 lia dapat 41-08 . tau tak , tingkat 41 bilik no 8 . haha. memang  ats giler sebab hotel tue semua ada 43 tingkat. haha.

ok , lia perkenalkan kawan2 sebilik lia masa dekat hotel tue .:) 


notakaki :

ATYKAH TEE ..
hehe... nama dia atykah :) kitaorang panggil tyka , orang RAWANG SELANGOR.
comey je budak nie . hehe. suara comel sangat :) hihi.
budak matrikulasi selangor. muda setahun dari lia . means 19 tahun la .


notakaki :

TUAN NUR ATHIRAH
ni budak yang paling suka membuli lia . haha.. tapi buli2 pun buli2 sayang. hihi .kan3 tira? :P 
tira satu umur dengan lia . 20 tahun . orang KELANTAN n satu batch santun dengan lia . 
belajar di UMT . :)


notakaki : 

comel3 kan3? hehe. namanya  SHAHIDA , kitaorang panggil EYDA . :)
comel .. selalu senyum. hehe. nie pun  suka buli lia . budak kolej matrikulasi selangor .
sama dengan tyka . asal terengganu . :)
:P


notakaki :
shahira ,kitaorang panggil syra . :)
budak XPERIA P . haha. nama bluetoothnya . :P .. nie paling banyak bercakap dalam bilik.
selalu je buat something yang boleh buat kami tergelak . hehe. nie juga geng buli . sepakat dengan tira 
n eyda . hehe. budak KEDAH . belajar di KOLEJ MARA KULIM :)


notakaki : 

SALMIZA . panggilan miza . :)
pendiam sedikit dari yang lain dan baik hati . satu umur dengan lia . 20 tahun . kami geng la termasuk 
tira . sama batch santun. hehe. dia asal KELANTAN . 
belajar di UITM SHAH ALAM . :)


notakaki : 

ala tomey2 . hehe. 
nama diberi NURUL JANNAH . :) innocent je muka dia kan. hehe. 
budak UPSI . bakal cikgu nie . umur 19 tahun. asal dari PERAK . hehe. 

means , ada 3 senior n 4 junior la . tapi tu tak menjadi halangan untuk kitaorang . malah dalam 4 hari ukhuwah yang terbina sangat kuat dan indah :) lia tak sangka pun akan sebilik dengan kawan2 yang sangat sporting walaupun hobi diorang suka membuli. haha. 

masa masuk tue memang woooww ! ye la , hotel 5 bintang kan ... haha. 
tak percaya tengok nie ! :D





notakaki : dalam dapur 


notakaki : tandas untuk membuang segala air .. haha


notakaki : abaikan kasut kami yang bertaburan tue. haha



notakaki : shower ~~~ dan tub mandi . haha


notakaki : dalam dapur .. ada pantry kauuu. :D


notakaki : cantikkan. hehe. 


notakaki : bilik mandi 


notakaki : ada 2 katil je . hehe . bergilir2 la kami tidur atas katil .

selesa sangat penginapan yang diberi. siap boleh tengok KUALA LUMPUR lagi !!!! 


notakaki : pemandangan waktu malam :)



notakaki : fajar menyinsing ~~ :D


notakaki : di awal pagi :)


notakaki : cantikkan ? :)


notakaki : kereta kat bawah macam kereta mainan je . haha


notakaki : KL yang terkenal dengan kesesakkan nya . hehe

 hari tue cuma ada taklimat waktu malam , pastu tido sebab keesokan paginya baru program bermula :)

8 feb 2013 

pagi2 kami dah bangun , sepatutnya solat subuh berjemaah tapi kami semua tak sempat bangun awal . haha. kami turun dewan dalam pukul 7 tak silap . terus sarapan . 


notakaki : first sarapan :) 

8.30 pagi , acara patut dah bermula . hehe. ceramah je pagi tue . ceramah dari menteri dalam jabatan perdana menteri , YBHG DATO' DR SIDEK BABA PENSYARAH UIA , then ceramah dari YB DATO DR MASHITAH IBRAHIM . sampai la pukul 12.30 tgh. 

1 ptg makan tengah hari n rehat . kami makan banyak hari tue. hehe. makan kek warna warni , makan nasi dengan ayam , sayur n macam lagi. hehe.


notakaki : SEDAP2 ~~ nyum3 ~ :)




notakaki : ke-excited-an nak makan kek . hahah


notakaki : me n tira :)

petang , ceramah lagi tentang ISLAM AGAMA NEGARA oleh YBHG ENCIK NASIR DISA , AHLI BIRO UNDANG2 MAIWP :) ... 

malam paling best !!! kitaorang adakan malam CINTA RASUL ... best sangat2 . ceramah best , ada persembahan nasyid lagi dengan bilangan lebih 2000 orang ... termasuk ahli YAPEIM ... meriah sungguh ! :) 


notakaki : warna warni dewan malam tue :D


notakaki : sebelum masuk dewan :D . 

 .

notakaki : sempat lagi bergambar. hehe :P


notakaki : malam cinta RASUL :)

habis dalam pukul 10 lebih macam tue , then balik bilik . tido ...... hehe

9 feb 2013

hari sabtu tue hari kira ada acara yang besar juga la . sebab pagi2 tue perhimpuanan perdana dan sesi interaksi dengan YB MENTERI di jabatan perdana menteri dengan warga kerja dan anggota kelab SANTUN Ya PEIM 2013 .  kami2 yang duduk belakang nie bergambar je kerjanya . haha.. 

owh ya , hari tue juga kami dapat pakai baju KELAB SANTUN YAPEIM . cantik ! hitam oren. hehe. :D


notakaki : syira , me , jannah :)


notakaki : comey2 :D 


notakaki : me n jannah :)


notakkai : siapa takde? hehe .
syiraaaa . sebab dia yang ambil gambar nie. hehe



notakaki : masih menunggu menteri datang :D


notakaki : kamiiii...


notakaki :: eyda , tira , miza :)


notaki : kamiii again :D


nota : dan kami lagi . hehe


notakaki : ketibaan menteri :D


notakaki : lautan santun :D

dewan tue memang diwarnai hitam oren n hijau putih (warga kerja yaPEIM). heeee... tgh hari macam biasa , makan la.. hehe... 


notakaki : tunggu yang lain datang. hehe...


notakaki : syira yang tengah berusaha nak gigit daging. haha


notakaki : adegan suap menyuap terjadi . haha



notakaki : tyka kata : "macam mak suapkan anak" 
hahha :D

petang tue ada sesi pengenalan santun n yapeim untuk batch baru , malam pulak urusan batch yang baru untuk uruskan segala2 yang berkaitan dengan santun. :)
malam tue , lia dalam bilik ja , tak turun sebab tiada urusan pun nak dibuat. masa diorang balik bilik tue , memang muka kebahagiaan . sebab dapat makan banyak . haha... 

10 feb 2013

sedihhh. hari last . perpisahan. hurmm. pagi tue majlis penutupan n perasmian dari ketua pengarah YaPEIM , YBHG DATO' DR HJ ABD MALEK AWANG KECHIL dan PENGURUSAN UTAMA YaPEIM . 

last day n last kami bergambar banyak2 . hehe.. sedih sangat2 berpisah dengan diorang tapi tak tahu dapat jumpa bila lagi . huhu. insyaALLAH , masa akan datang kami berjumpa lagi .:) 


notakaki : lia dipaksa duduk di tengah2 . >.<" 


notakaki : sahabat selamanya :)




notakaki : insan2 comel santun. hehe :P


notakaki : haha. entah napa tudung lia macam tue :0


notakaki : lia ! :D


notakaki : sempat lagi kami bergambar dengan BONDA YaPeim :)


notakaki : nie lah beg budak 41-08 . haha. yang paling besar tue eyda punya . hahah :p


notakaki : kami rasa kami comel . hahaha :D


notakaki : lia syg adik eyda :)



notakaki : coretan  yang ditinggalkan oleh mereka untuk lia .
click gambar untuk lebih jelas ;)


nota kaki : gambar terakhir kami :)

ALHAMDULLILAH , ALHAMDULLILAH , ALHAMDULLILAH .

segala pujian bagi ALLAH atas program GENERASI 1 SANTUN yang dah berlangsung dengan jayanya . :) alhamdullilah dan lia rasa segala kenangan yang terindah ini takkan pernah lia lupakan sebab dapat kenal dengan mereka2 yang comel2 ini . hehe. 

ucapan TAHNIAH juga buat pihak YaPEIM dan KELAB SANTUN sebab berjaya mengadakan program yang terbesar untuk julung kalinya . kalian memang TERBAIK !!! :)
TERIMA KASIH YAPEIM DAN SANTUN ! :)



NOTAKAKI : cover photo fb lia :)

ok lah , setakat nie cerita lia .. insyaALLAH akan datang lia cerita lagi k :) 
rabu nie nak balik ukm dah . ya ALLAH , cepatnya masa berlalu >.< " ... 
sayang semua <3

tata ~
~LIA~
























6 Responses so far.

  1. baik hati? ngeh2, kalu ada rezeki, kita jumpa lagi ye lia >.<

  2. salmiza ,

    a'ah .. sangat baik hati :) hehe. insyaALLAH , ada jodoh n panjang umur kta jumpa lagi k :)

    missing you <3

  3. Assalamualaikum...1st sekali akk nak ckp thank you so much adik lia... akk terharu adanya blog yg adik buat sempena program Santun ni.. akk syg lia.. maaf juga sbb akk xtgur sgt lia smasa program tu..akk pon sendiri bz ntah buat apa...hahaha... harap adik truskan la hobi adik utk buat blog ni k..laen kali wat lagi tuk program Santun...ok adik..syg adik... dr kak Cheska Swan a.k.a Iswantika..hehe

  4. wah gembiranya dapat feedback positif macamni daripada adik2 junior SANTUN.

    btw salam perkenalan
    Abg Izuddin
    SANTUN Batch 4
    UPM Serdang

    ^^

  5. kak CHESKA SWAN ,

    wsalammm.... sama2 kak... takpa .. lia faham , urusetia kan... bukan senang kerjanya ... :) .. hehe.. harap2 satu masa nanti lia pun boleh jadi urusetia macam akak. hehe. amin. :) syang kak ika juga ^_^

  6. abg WAN AHMAD ,

    hehe... bila kita buat sesuatu yang , pasti hasilnya pun baik kan :')
    INSYAALLAH :D

    salam kenal juga ...
    lia santun batch 6 ,
    UKM BANGI
    :)

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -