Popular Post

assalamualaikum... salam kerinduan ~~~


notakaki : ada tak yang ingat lia ? :')




huhu... dah 2 hari lia tak update blog kan? really3x sorry. hurmm. bukan tak nak , tapi masa yang tak mengizinkan dan line celcom yang sangat tidak mengizinkan. maafkan lia .


31 jan 2013
lia dari SG PETANI KEDAH pegi KUALA LUMPUR . naik bas TRANSNASIONAL. lia , akak lia yang tinggal dekat kedah tu , kak nur n mak mertua akak , kami 3 orang naik bas pegi KL . sebab kereta tak muat . disebabkan kereta penuh dengan barang2 baby kakak ipar akak nur. hehe... tak faham? biarla. yang penting lia balek KL aritue naik bas . hehe. lia balek awal sebab keluarga abg ipar nak singgah rumah kakak sulungnya dekat cheras . so lia dpat juga menjejakkan tanah dekat cheras . hihi. stay semalam ja di situ. :D esoknya sambung perjalanan lagi. tapi yang tak bestnya tue , lia punya bagasi terbongkar abis . pemegang n kakinya patah. dah tak boleh selamatkan . -_-" btw , nie pemandangan yang lia sempat tangkap masa dalam bas , hehhee. :)

notakaki : kedah bumi sawah padi. subahanallah , lia terpegun tengok 
pemandangan ne hari tue. 

notakaki : gunung ~ hehe. lia tak tau apa nama gunung nie , tapi gunung nie menarik perhatian 
lia sebab gunung nie bersambung dengan gunung lain. panjang lak tue.
subahanallah :)

1 FEB 2013

januari say bye , february say hi ~ yang kononnya bulan kasih syg . -_-' ini semua poyo ~ hahah... pagi tue lia still dekat cheras . dalam pukul 10 , lia ajak abg ipar n kak nur pegi beli bagasi. kitaorang pegilah. alhamdullilah. jumpa juga. kali nie lia beli yang mahal satu kali. harap dapat lah bertahan untuk 3 tahun. AMIN3X ... lepas zohor tue , kitaorang gerak pegi KULAI JAYA JOHOR .again, kepala lia sakittt ~ adehh.. lama perjalanan. n persinggahan yang banyak . tapi alhamdullilah , kami sampai juga malam tue . dalam pukul 9 kalau tak silap . n kami di bawa ke homestay untuk menginap :)

2 FEB 2013



notakaki : kamuuuu !! nie la MUHAMMAD MUAZ .anak buah lia yang ke 3 ~ comel kan??
hehehe. 2hb fen genap dah umur dia 2 bulan. alhamdullillah :)



.Lia dI JB niesebab akak lia yang 5 buat kenduri kahwin. :)

nie diaaaa ~


kak ROS ALIK <3 abg SYAFIQ :)


k, nak bagitau nie . ni first time lia tengok adat n cara org semenanjung kahwin. hehe. :) best gak la . sebab kitaorang(family belah pompuan) yang berarak dengan pengantin. hihi. dapat juga merasa kan . first tue nak bawa bunga manggar . tapi maluu. hehe. menyorok ja la belakang pengantin :D 


notakaki: nie antara persembahan yang dipersembahkan petang tadi... 
TARIAN ZAPIN
best juga la ;)


notakaki: puas kot melantak petang tadi. antara makanan2 yang dihidangkan . 
sedaappp gileerr !!!!! :)


notakaki : berliur tak tengok udang nie? hehe. sedap sangat2 tau . tapi sayang diorang
bagi pas kitaorang dah habis makan, so makan tue tak habis la . :( emmm. apa2 pun, serius
udang nie sedap. hehehe


notakaki : nie geng bujang lia . hehe. kakak lia yang ke 7 , still belajar n bujang.
hehe. dia baru nak melantak tue. hehehe




notakaki: nie la keluarga pengantin perempuan dari TAWAU SABAH . hehe ;)
gambar nie di ambil sebelum pegi rumah pengantin.

(gambar family masa dekat kenduri kahwin takde .hehe sorry. lia tak ambil gambar. hihi.)


notakaki : lia baru balek bha nie dari lapangan terbang johor, kami hantar mak ngan ayah 
balek KL.diorang naik flight . hehe. 

last  but not least !

LIA AND KAKAK ~
nama kakak lia yang ke 5 nie , ROS BINTI ALIK . hehe.


notakaki:

lia doakan kakak lia panjang umur , jodoh berpanjangan dunia dan akhirat :)
sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki.
semoga hidup kakak lia sentiasa dirahmati dan diberkati ALLAH.

AMIN .


K,LAH.. lia nak tido dulu k. lia penat giler2 sekarang nie , esok awal pagi kena gerak balik KL semula . lia nak spend time ngan mak ayah n adik beradik lia yang lain. hehe. sebenarnya mak minta tolong teman nak shopping barang kedai runcit untuk dibawa balik. dan mak lia nak lia juga yang teman .:) huhu~ sabo je la . lia sayang mak.

tata ~ 

~LIA~





- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -