Popular Post

assalamualaikum ..
selamat malam. salam kerinduan , salam sayang . :) <3

lia baru on9 sekarang , pagi tadi sibuk , petang pun sibuk , malam tadi pun sibuk, entah apa je yang lia sibukkan . hehe., :)

kamu semua , lia ada 3 CERITA untuk diceritakan . hehe. harap jangan bosan . hehe ;)
syg kamu <3

CERITA PERTAMA ...





















LESEN KERETA ATAU LESEN MOTOR???

ok nie lia ndak tau , tengah bingung . nie perancangan masa akan datang . petang tadi , masa lia tengah bercerita dengan kakak lia yang ke 4 , kak kasmah . tiba2 , kakak lia cakap,

" kalau kau tau bawa kereta bagus kan. dekat ja bha nie BANTING dengan UKM . kalau jalan ikut highway , berapa ja bayar tol , ikut jalan belakang pun boleh.."

dan kakak lia pun cakap la pasal manfaat kalau tinggal dengan dia n macam2 lagi . lepas tue , lia pun fikirkan balek , betul juga cakap kakak lia . kan.. hurm . first tue , kakak lia suruh ambil lesen kereta , then dia cerita ngan abg ipar . abg ipar pulak cakap lebih baik bawa motor , senang lagi n murah lagi lesen motor . hah! aku pikir2kan lagii.. hurm. betul juga nie . eemm.. entah yang mana sudah aku mau pilih...

tapi , benda nie mungkin lama lagi untuk aku uruskan sebab aku still belajar lagipun duit pun cukup2 makan ja . tiada duit lebih untuk ambil lesen apalagi beli motor . huhu...


CERITA KEDUA



notakaki : UKM BANGI 


notakaki : FTSM UKM



SELAMAT KEMBALI KE UKM BANGI DAN FTSM cik LIA ...


uwarrgh!! cepatnya masa berlalu ... untuk pengetahuan kamu semua , cuti sem 1 dah nak habis . cepatnya bhaaaa. adehh. lia kena balik ukm esok pagi sebab ada perkampungan fakulti start esok sampai la 17 hb nie ... sabar ja la . berjuang demi fakulti ! kena datang awal . huhu. cuma sedih la sebab kawan lia tak dapat join sebab sakit. semoga kawan lia (kak UMMI) tue cepat sembuh ... AMIN . lia kena stay kolej orang , bukan kolej lia .. kolej PENDETA ZABA . yeay !! tinggal kolej orang -_- . haha. habislah mau balik KERIS MAS nanti . terbayang angkut bagasi n beg2 naik bas ... haha.

CERITA KETIGA

                           

notakaki : MUHAMMAD MUAZ 


                    

notakaki : MUHAMMAD AKIL & MUHAMMAD ADIB 


HIDUP BAIK2 SAYANG :) 

OK ... sedih nak tinggalkan budak2 nie . huhu. semua nie anak buah lia . anak kak kasmah n abg mazlan . sedih sangat3 .. adeh... rasa macam tak nak balik ukm ja . mau stay lagi lama2 dengan budak2 nie . kejap juga cuti nie :( . huhu.... best dapat main2 n gaduh2 ngan akil n adib. haha. lucu budak2 nie ... suka dengan si abg ,  akil yang sangat dengar cakap bila di suruh dan bertanggungjawab . suka dengan si adik ke 2 , adib yang nakal dan comel , biasa la . adik kan. budak2 lagi :) ... sangat3 suka n sayang dengan muaz yang baru 2 bulan lebih., macam2 je gaya dia walaupun masih kecil . muaz dah pandai merajuk tau. hehe ... kakak lia yang cerita . hihi.

apa2 pun, lia doakan dorang nie hidup baik2 n sentiasa dirahmati :) <3 pasti akan merindui mereka sangat2 . hurmmmmm... 





whatever is it ,

LIFE MUST GO ON ...



malam larut tak dipeduli,
sebab nak on9 sehari 24 jam , 
wahai pembaca setia yang disayangi ,
assalamualaikum dan selamat malam.


serangkap pantun yang auto keluar dari kepala lia untuk kamu semua . 
k,lah . lia nak tido dulu,
tata ~

~LIA~


3 Responses so far.

  1. Tanpa Nama says:

    salam, lia..nak tanya arr harga laptop asus mu berapa? nak compare dgn acer punya..aq pun amik lesen kereta nanti..hehe (ct)

  2. ct ,

    wsalam ,.. harga lappy ku arround rm1500.. :) nanti kau dtg kl la baru beli , murah sikit ^_^ kalau student dia bg murah . macam lappy ku sepatut lebih dari harga tu tapi dia bagi discount . owh ya ka , bila ko mau ambik lesen??

  3. Tanpa Nama says:

    owh...nak beli laptop yg kecik..senang nak di bawa ke mana-mana. insyaallah bulan 2 atau 3 gitu aq amik lesen. :)

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -