Popular Post

assalamualaikum...

mood ber-blog mendatangi diri yang sedang menahan sakit gigi nie :') ... huhu. kuatkan semangat !
entah napa gigi nie tak pandai sembuh .... nak cabut , kesian pulak gigi nie . entahlah. biar lia tahan la selagi boleh kan? haduuii~


ok , back to the main point ...

lia nak ber-mood jiwang malam nie . boleh kan? hehe. :)
sekali sekala tak salahkan? sebab lia terMINAT dan terSUKA dan dan dan terJATUH cinta dengan lagu nie ...


dah dengar? BEST kan? (bagi yang berjiwa macam lia , best la kan. hehe)

sedih bila lia hayati lirik lagu nie ..

Jangan terlalu mendalami tentang cinta
Bila tak bisa menerima kegagalan
Cinta bisa bahagia dan bisa terluka
Disakiti menyakiti hati

[*]
Jangan pernah setia
Bila harus berujung menyakitkan
Sia-sia setia
Bila harus slalu terluka

[**]
Mungkin karena setia
Cinta takkan pernah akan bahagia
Tapi karena mendua
Cinta ‘kan berakhir bahagia
Karena cinta yang bisa membuat bahagia

Karena cinta yang bisa membuat terluka
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka

Back to [*][**]

Jangan pernah setia
Jangan pernah setia
Bila harus bila harus
Menyakitkan
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka

credit to : http://hotliriklagu.com/a/angkasa/angkasa-band-setia-itu-menyakitkan/


terutama part chorus tue , sedih ~ huhuhu...


cerita pasal setia , sekarang nie pun tengah HOT cerita nie kan ,



SETIA HUJUNG NYAWA @ TV3 setiap 7pm
isnin - khamis

lia pun tengah gila tengok cerita nie setiap episod ... dulu tengok dalam ceritamaster.com je , episod 1 hingga episod 14 sebab masa tue dah terlambat kan. percaya tak lia tak tido sehari disebabkan tengok cerita nie .. >.<"
seriously , cerita nie memang best ~ tapi sekarang scene2 watak hero dan heroin bergaduh2. . . geram je setiap kali tengok... ( cerita nie diadaptasi dari novel , rasa2nya lia dah baca novel tue. )

SETIA , senang untuk diungkap tapi susah untuk dilakukan .
kan? 

tapi yakinlah , bila kita ada niat untuk kekalkan hati bersikap SETIA kita boleh jadi setia .. sebab setia adalah satu perkara yang indah tanpa orang sedari walaupun kekadang setia ini menyakitkan . :')
lia cakap berdasarkan pandangan lia sendiri . 

semua manusia WAJIB ada sikap SETIA , kenapa? sebab kita setia tidak semestinya untuk pasangan , tapi juga untuk MAHA PENCIPTA , ALLAH ,.. untuk ayah ibu , adik beradik , keluarga , guru2 ., kawan n banyak lagi ... kita mesti bersikap setia . :) setia dari segi apa? fikir2 kan ~ hehe . :)

lia pun pernah setia , setia dengan seseorang , seseorang yang bernama SAHABAT~

jujur lia cakap , sahabat lia seorang lelaki . . but .. but ... BUT ! bukan lelaki yang istimewa dalam hati lia tau . tapi dia lelaki yang pernah jadi sahabat terbaik lia . nama dirahsiakan .

ok, ceritanya begini ~

lia kawan dengan dia start form 3 tak silap , emm. yang penting masa sekolah menengah . dan untuk pengetahuan kamu semua , itu first time lia rasa ada kawan baik lelaki . kalau la dia tau nie , malunya lia . :P .. hehe. lia betul2 sayangkan persahabatan kami . lia selalu luahkan masalah dengan dia , cerita2 dengan dia , lepak pun ngan dia , bestlah kawan dengan dia , kalau jalan2 pun dengan dia , sampai banyak cerita kata kami ber-KAPEL . owh ! tidak ~ hehe... tak . lia tak kapel pun dengan dia ...

lia just kawan . :) kawan sampai bila2 . mana part setia lia dengan dia ? semuanya bermula bila dia ada kawan baru , i mean, dia ada kawan perempuan yang lain. jealous? of course lah ! tapi siapalah lia untuk halang dia berkawan kan? lia biar je . lia pujuk diri lia dan kata , " dia still kawan kau lia, walau apapun yang terjadi . :') "..

tapi setia kawan lia tak dihargai oleh dia , lia dibiarkan begitu je , dia mula berubah sikap dari hari ke hari . sedih kot.. :'( ... sangat . :'( seminggu jugak la lia mengalami kesedihan tue , seminggu tue juga lah lia menjauhkan diri dengan dia .

dan ...

alhamdullilah , lia bangkit semula , dari kesetiaan lia yang tak dihargai tue . lia dah tak rapat dengan dia , lia selalu tengok dia dari jauh dengan "girlfriend" dia , ada yang kata dia dan girl tue kapel. entah . ura2 je kot masa tue :') and i say , " biar lah dia . ."...

habis sekolah menengah , kami habis SPM , memang kami tak contact ... langsung tak berhubung , celah kuku pun lia tak tahu menahu pasal dia , tapi lia dapat tahu dari kawan dia sambung belajar di satu tempat (sabah juga) ... :')
sampai sekarang ...

lia dengan dia dah berhubung semula ... melalui FACEBOOK ... nak tahu tak , lia setiap kali buka fb akan buka homepage lia , then next tab PROFILE DIA . haha.. kadang2 lia rasa nak gelak ! apa hal aku selalu bukak profile dia pun lia tak tahu... macam je dia penting , org sabah cakap (bukan juga kau HARAPAN) .. haha... :P ... sampai sekarang tau lia macam tue , semua sebab lia masih anggap dia kawan lia .. kan dia kawan pertama lelaki lia . :') 

bha...

tue ja la lia mau cerita ... untuk malam nie .. nanti makin banyak lia cerita, makin si lia nie merepek . btw , sebelum lia chow . dengar2 kan lagu nie , lia baru download . best sangat2 . hehe :)

PAPINKA - DIMANA HATIMU





 " setia itu tak menyakitkan bila kita cuba untuk belajar menjadi orang SETIA :) "


p/s : sebelum tido baca doa dulu taw .

tata..


~LIA~







- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -