Popular Post

assalamualaikum... selamat kepetangan .. hehe :)

hai2 .. hai2 .. hai2 ... ^_^
mood ber-blog datang kembali .. hehe.. memandang kan 4 hari cuti kan... so , hari nie nak rehat sepuas2nya .. tak nak sentuh buku n what so ever (macam la selalu sentuh buku.. haha) ... emm... ok ..esok .. HARI RAYA AIDILADHA. semua tau itu ... SELAMAT HARI RAYA kamu.. kamu.. kamu.. hehe... aku  sambut juga tapi aku sambut dalam bilik sorang2 .. :( :: akak ada ajak balek BANTING , tapi malas nak jalan . hehe :: :P ... biarla bha kan ? :D ...

ok2 ... aku sebenarnya nak cerita benda lain. hehe... setelah agak lama aku tak story pasal hidup ku di sini , di UKM bha . hehe. meh , nak cerita 2 story :D

huh~ tarek nafas ... start !

firstly ,pasal kitaorang lawat PERMATApintar ...

 aku jadi TUKANG GAMBAR . sekian -_-"


ni tempat budak2 genius macam adik ADIK ADI PUTRA tue belajar ... PERMATApintar nie tempatnya di UKM . dekat sak dengan kolej ku... masuk dalam2 sikit . bha jumpalah tue sekolah . best siot ! ndak pecaya datang sendiri... bestla lawat skolah dorang ~ bukan sembarangan orang boleh masuk nie skolah .. budak2 pandai sak ...

hari tu kami pi ramai ngan lecturer ngan budak antarabangsa n satu kelas ku .... hari jumaat , tanggal 19 bulan 10 . seminggu yang lalu kan? hehe... ndak sempat mau cerita . buzy , kunun la . hehe... :P
bha~ kamu tinguk2 la pic kami nie .. banyak tue mukaku . haha. JANGAN BOSAN >.<



nabil , yaya , me ! ^^



kami2 .. hehe... bosan menunggu . gambar dulu :D
 
 


3 jejaka dalam kelas kami :D
hisham, rem, foong ...
 
 

menunggu tayangan video PERMATApintar . aku duduk sebelah
pelajar arab :D hehe...




Puan Roslina Tan yang memberi penerangan pasal PERMATApintar :)
 
 



bergambar dengan budak biology PERMATApintar :)





budak sc computer ! my course . hehe :D





PERMATApintar's student yang tengah study :)

classmates saya yang sangat saya sayang :)




gambar depan dewan PERMATApintar :)



nabil kata : "roza , mendominasi gambar nie." -_-"



tempat nie semua alat muzik ada . best ! :D



yang baju putih tue lecturer yang mengiringi kitaorang . :)
DR AMIRAH . ^^



K, aku cerita sikit lagi ... mau masuk PERMATApintar tak senang tau sebab kena lalui 3 test . UKM1 , UKM2 , UKM3 . level dia makin lama makin susah . ni kan sekolah budak genius , so budak2nya mestilah genius .. sekolah nie baru buka tahun lalu . setakat nie baru 100 lebih pelajarnya ... n bila pelajar2 dah lepas test ke 3 dorang akan ikut holiday camp . selama 3 minggu... then masuk skolah ... dorang tinggal di hostel dekat dengan KOLEJ PENDETA ZABA UKM . benda yang dorang beljar pun ndak sama dengan skolah biasa . ada level tersendiri . :) cara belajar pun laen. kalau nak tahu lebih lanjut ... silakan tekan SINI !!!! :)

pesanan blogger  : " kita semua dilahirkan dengan akal .. yang membezakan kita adalah IMAN . bagaimana untuk hidup? semuanya terpulang pada kita . tiada seorang manusia pun yang dilahirkan BODOH di dunia ini . :') kita cuma perlu berfikir untuk terus HIDUP KE DEPAN dan bukan hidup ke belakang, belajar untuk melangkah adalah lebih baik . ^^"




Second story , pasal CYBER CAMP !!!


event nie dianjurkan oleh PERTAMA FTSM UKM .. untuk pelajar first year ... :) baik kan mereka? hehe... sayang senior2 FTSM ^^ ... sepatutnya 104 pelajar yang ikut tapi 26 orang hilang jejak masa event tue .
but , u know what , sapa2 yang ndak ikut tue memang RUGI ! RUGI SEUMUR HIDUP . seriously . hehe. best ! sangat2 best :D gua cakap sama lu . hehe ~

event tue baru jak berlaku . hihi. 20 n 21hb 10 , 2012 ... sabtu n ahad yang lalu :) ... tau tak hari sebelum CYBERCAMP tue punya la aku malas mau pigi . sampai termimpi2 tidur dalam khemah , makan apa , solat macam mana.. bla.. blaa... blaa... then , sampai harinya , terkial2 la juga sebab ... benda tue di buat dalam hutan ya . HUTAN PENDIDIKAN ALAM. . satu jalan mau pi PERMATApintar tapi jauh sikit la . sampai kami terpaksa jalan kaki masuk . huhu... serius jauh -_-"

tapi yang bestnya , kejauhan hutan ndak terasa sebab ada kawan2 ..yang tak henti2 buat lawak . sepanjang jalan ketawa ja . . . sampai ja tempat tue , perkataan pertama "huh , penat !" haha... masuk tempat tue .. waahhh.... segar ~ udara nyaman . hehe.. burung2 berkicauan . aiseh ... hutan ~ pi teda la sampai mau tidur dalam khemah yang macam kami pikir . rupanya ada jua tempat mau tidur . tapi teda bilik n tingkap apa semua . just satu tempat yang terbuka . hehe. aku ndak tau mau cakap macam mana :P ... tapi better dari tidur dalam khemah . aku ngan kawan2 ku naik trip bas yang pertama . dalam 40 lebih la kami yang trip pertama nie . ada 3 ketul lelaki ja time tue . haha. yang laen suma pompuan.

pas letak barang tue kami terus di bagi makan ... mee hun goreng . pedas ~ huhu ... tapi bersyukur . alhamdullilah :) .... sedap juga . tapi sepanjang makan tue ketawa ja . apa ndak nya kawan2 asyik buat lawak . sampai AINUN tegur , "merah dah muka roza ketawa. ",... hehe.. `~ boleh2nya dia nampak muka ku merah yang berkulit gelap nie . hehe...


makan2 . :D


kami di suruh lekat nama sendiri di tepi . hehe :D
aku pin sebab takut terbuka .


dorang2 la nie wat aku ketawa terus -__-" hehe. tapi aku sayang dorang !


bha , siap2 sudah semua . makan2 segala n peserta trip kedua sampai swa . naa... mula la sudah aktiviti2nya . pertama tue PECAH AIS . haha. apatue? ice breaking . kenal2 kunun. memang kami ndak kenal satu sama len pun. yang dikenal kawan2 ja. haha. di situ la aku tau budak2 sabah cuma ada 4 ketul . haha. sarawak 2 ketul ... budak2 yang sama bulan kelahiran. yang sama anak ke berapa dalam adik beradik n byk lagi la . hehe... tapi bestla pecah ais tue ..

aktiviti ke 2 ... bahagi2 kumpulan .cabut undi . kami di suruh ambik kertas dalam mug . and i got what? RAM . -_-" org satu group dengan aku . budak comel nie ! ^^



SAI .. SAI .. SAI...

kuat jodoh kami.. hehe... and kumpulan kami dianggotai . skemanya perkataan. haha... 8 orang kami semua bersama 2 orang fasilitator . kak mira n abg shawal ^^ ... dorang dua baik sgt :)
dan kami pun menamakan nama kumpulan kami . PASCAL .


trademark kitaorang ~ hehe... love ~

tujuan ahli group kami pi camp nie . hahaha ...


aktviti yang paling best sekali masa ceramah blogger . ui ! AMI SCHAHERAA datang ! hehe... sapa dia .? fashion bloggers .. first2 aku nda tau dia sapa ..then dia gtau dia kawan YUYU ZULAIKHA . semangat terus aku ! hehe ~ aku peminat yuyu ~ heee..... best ! dia bagi talk ari tue walaupun time tue dia sakit . :) meh tinguk2 gmbar2 kami ^^ ....





cantiknya dia ! :D hehe~


peserta cyber camp with AMI SCHAHEERA :)

PETANG ! sukaneka ~ haha... nie ndak tau mau cerita macam mana . tinguk gambar ja la ya . hehe .
pa2 pun . best la ~



nabil ^^




:D



baju putih belang2 tue fasi group ku . abg shawal :D


perang belon air ! -__-"


aku ndka igt kaki2 sapa nie . haha


peluru2 yang dilempar. haha


haha :D


penonton2 ... haha:P

;P

malam tue plak kami di ajar format laptop ... :) ...best !first time belajar format laptop tapi guna pendrive. kira macam format secara virtual . aku belum try lagi sebab tunggu aku ada laptop sendiri baru mau try . kalau aku try format guna laptop kakakku nie ndak selamat dunia akhirat aku . hehe. ~ ...

then kunun ada BBQ . padahal ajk yang bbq n kami tukang makan jak . hehe. tapi sedap juga la makan ayam bbq tue .. tapi malam tue malam kenangan ndak best juga la untuk aku sebab di situ ada "something" berlaku dengan sorang kawanku . sedih :( ... dia ndak mau tegur aku sampai sekarang . hurm :'( ndak pa la . aku mau minta maaf pun segan . huhu. ~ biarlah ... harap semua nie ndak berpanjangan .insyaALLAH . amin.

k , malam tengah malam tue best !!!! best sangat ! hehe ~
lucu wei~ ada NIGHTWALK ~ tengah malam di suruh masuk hutan. kering kami menunggu ... sampai jam 1 pagi .. aku ngan kawan2 ku plak last group yang jalan . tapi masuk hutan tue aku ngan NABILA . sepasang2 masuk hutan. seram la juga sikit2 . haha. tapi lucu la kenangan dalam hutan tue. terkejut sekali sak . gara2 orang tue muncul tiba dari pokok . hahaha... :P ...

esoknya ... biasa2 ja . ada senamrobik ... ada ceramah sikit pasal jabatan2 masing n robot soccer . :) apa lagi ya.. hah.. pasal keseluruhan cyber camp... kami peserta di suruh bagi pendapat n mcm2 la . ada majlis penutup . then petang tue hujan n kami pun balek .

KEPENATAN yang berbaloi ^_^

lastly , sebelum aku tutup entry ku yang panjang lebar nie tinguk lagi gambar2 kami . haha :D




happynya mereka :D


aku jadi tukang gambar -_-"


sekali lagi , jadi tukang gambar -_-" hehe


akhirnya ! berada di tengah2 . hehe


alolo.. sweetnya mereka :D


me and dhiya yang comel :)


yaya and bedak n hp pooh die :D





kak IQa :D

me n yaya :D masa solat maghrib ~


kuliah maghrib :)


us ! :D

group aku ! dapat saguhati ja. hehe..


LAST PICTURE i think !!! hehe ... ~ nampak tak kesungguhan kitaorang nak pegi CYBER CAMP ? tapi gambar ne di snap masa kitaorg nak balek . kitaorang terpaksa jalan kaki keluar dari HUTAN PENDIDIKAN ALAM pegi ke tempat bas parking. walaupun penat yang teramat sgt2, semua tue jadi kenangan yang amt bermakna buat kami semua . terima kasih banyak2 Pertama Ftsm Ukm , kak Aidan Hahsradnaksi , kak Nur Shuhada Hisham n kakak2 n abg2 cyber camp yang telah bertungkus lumus jayakan cyber camp untuk kami semua . :) its really a GREAT camp ! thumbs up !!! ^^

and , enjoy video kitaorang masa CYBER CAMP :)








THats all ... serius berdouble2 story kan. hehe ... k,lah . chow ~ :D 
 
assalamualaikum ....

~LIA~







- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -