Popular Post

assalamualaikum... salam kerinduan yang teramat sgt..  :')



waduh2.. kangen banget sama kamu semua . haha.. serius eh , rindu aku mau ber-blog.. tapi aku ndak tau bha mau cerita pa sama kamu.. hehe.. 


aku di sini baru 1 minggu lebih.. mcm2 sudah terjadi... terutama sekali aku terpaksa berdikari dan mencari kawan ... huhu. susah mau cari kawan satu kepala di sini. kalau di sabah senang la sikit, law di sini majoriti semenanjung. tambah lagi terpaksa berckp semenanjung.. huhu. terbelit2 lidah. biar macam mana pun terpaksa juak. hehe.. sebab hari tue aku cakap sabah di bilang nya aku org INDONESIA . bisa2nya ? haha..

SABAH bha saya .. aisehhh.. 


tawau marie plak nie. dah2.. macam assabiah sudah nie . hehe.. ndak kisah sgt pun ...sabah ka , semenanjung ka , brunei ka , arab ka ... kita tetap manusia . kan3?? hihi ^^

bha, cerita hidup di sini. universiti ?? STAND ALONE aku pok.. huhu.. terpaksa berdikari .. hidup menyendiri. eh ndak, urus itu ini semua sendiri. teda suda mau manja2 sama lecturer. lecturer mengajar sak... kami sebagai pelajar mesti belajar hidup sendiri. daftar kursus sendiri. buat program sendiri.. pokoknya , everything sendiri2 la..


TAPI... 

yang ndak bestnya ... 


macam hampir 24 jam menghadap laptop... tambah2 lagi teda laptop nie , sekarang ne pun guna lappy kakak. thanks my dear sis (kak kasmah) ... hehe... apa ndaknya , segalanya di hujung jari anda. tambah2 lagi jadi budak IT . maka, ... harusla berhadapan dengan laptop...

nota + tutorial +..... semua dalam internet , ...  sistem yang hampir sama macam fb tapi nama lain n function pun lain. i folio utk akademik , utk belajar. bukan bersosial mcm dalam fb. hehe.. 


huhu... susah jugak la . sebab nota kena print sendiri.. huhu.... 

mengeluh jak aku nie ndak habis2 . >.<

bha2 .. 



rummate ? emm.. ok la.. dia ora kelantan. kelate mariee.. hehe.. bakal mempelajari bahasa kelantan la aku nie .. hehe. tapi rummate aku tua setahun dari aku . dia lepasan STPM . ndak sama la kan? dia kakak , aku adik . hehe.. satu ja masalah kami , dia tidur ndak tutup lampu ... dui .. ndak berngam kesian... aku tido mesti tutup lampu . tapi . ndak pa bha. aku baik. hehe. mengalah jak. aku beli penutup mata warna hitam. tiap malam jadi batwoman. bangun ja mesti gelap . haha. kadang2 tue heran bilik ndak pandai terang. haha.. 

apa laik mau di cerita nie?


emm.. minggu nie minggu pertama kami kuliah... tutorial belum start lagi.. jadi ndak la bz sgt. hari nie pun cuti. hehe... ndak da tutor kan. hihi ^^ HONEYMOON dalam bilik sorang2 . :P 

bha..


k,lah ar... mau patah tanganku menaip. mata ku nie pun. mengantuk. mau tido sekejap . memandangkan asar belum masuk. hihi.. 

tata semua . jaga diri taw :))

SALAM SAYANG . 

~LIA~

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -