Popular Post

ASSALAMUALAIKUM ! ~ hehe... salam sayang :)

 ini saya ! ^^


Hai2 korang .. hari nie nak cerita pasal diri aku ... sebenarnya , kami (pelajar yang ambil subjek PEMBANGUNAN DIRI 1 ) di suruh perkenalkan diri melalui apa2 medium pun. Ada yang buat video , ada yang buat grafik . cantik ! ^^ jeles tau . hehe.. dan aku? tiada idea dah nak buat macam mana..

LAST2 .. timbul idea nak perkenalkan diri melalui blog aku . hehe..
dengan harapan ada lah juga kawan2 yang baca... baca sipi2 pun tak pa . hehe ~

p/s : terpaksa formal sikit guna perkataan *SAYA*  . hehe :)

so , LET START !

ROZALIA BINTI ALIK



itu nama saya . :) boleh panggil saya ROZA , LIA , ROZ , ... mana2 la yang korang prefer :) ... tapi saya lebih suka kawan2 saya panggil saya ROZA . hehe .. but , its ok .. ikut keselesaan korang .

ni nak cerita sikit , macam mana nama saya boleh terbentuk . aiseh , nama saya dibagi oleh kakak sulung saya . dulu dia suka satu filem orang putih nie , heroin dia nama ROZALIA . , hero dia lupa dah apa nama dia . sebab dulu asyik komplen dengan kakak , napa nama saya tiada NUR , napa tiada SITI , dan paling penting napa tiada MAKSUD ! hehehe .. (agak emo di situ) ... tapi leps tahu sejarah nama tue , BANGGA KEJAP . hehe .. redha ja dengan nama tue . :) cantik pa ? kan3? hehe ^^


19 TAHUN ... 





Yup , saya baru berumur 19 tahun 1 bulan 13 hari . hehe... saya lahir 17 OGOS 1993 . ok , fine ,.. tarikh kemerdekaan INDONESIA . .. mungkin sebab tue kot saya suka sangat dengan lagu2 indonesia . :) tapi still minat lagu MALAYSIA bha :) saya lahir pada hari JUMAAT di HOSPITAL BESAR TAWAU .

TAWAU , SABAH . 

di TAWAU , ada POKOK TROPIKA TERTINGGI di DUNIA :)
tak percaya? meh dtg TAMAN BUKIT TAWAU ^^

Saya orang Tawau, Sabah bha , hehe.. saya lahir di Tawau , saya membesar di Tawaujuga . :) saya sekolah di Tawau  sejak tadika , sekolah rendah dan sekolah menengah pastu masuk MATRIKULASI LABUAN. dan sekrang jadi pelajar UKM.. Tempat tinggal saya di KG PASIR PUTIH , TAWAU .. Sapa2 yang belum pernah sampai Tawau . meh ikut saya . hehe. banyak tempat menarik tau dekat TAWAU . kalau korang pergi konfom takkan menyesal . (promote tempat sendiri nampak . hehe )

KELUARGA BAHAGIA ^^


masa raya adilfitri ^^

alhamdullilah , Allah sayang saya . Allah bagi saya keluarga bahagia ini. Walaupun kami dari keluarga sederhana tapi kami hidup dalam keadaan yang cukup sempurna . :) saya ada ayah , ALIK BIN PATANG , saya ada ibu , SITTI PATIMANG BINTI ALLANG , saya ada 9 orang adik beradik . 8 perempuan 1 lelaki .. keluarga saya cuma ada dua HERO , ayah dan adik lelaki bujang saya. ^^
saya anak ke 8 , saya ada 7 kakak dan sorang adik lelaki .
Saya juga anak bongsu perempuan . . saya manja? ya , saya anak manja selepas adik saya . hehe.

last but not least , .


KENALI ROZALIA ,



seorang gadis yang sentiasa ingin tahu tentang hidup . . .
banyak orang cakap saya peramah? ok .. prinsip saya senang je , awak senyum saya senyum . :) awak buat muka masam saya tetap senyum . hehe. kecuali saya BADMOOD saya tak senyum . soryy taw . T_T angin tak baik. biasalah manusia . saya juga manusia maaa.. :) saya suka berkawan . saya suka ketawa . saya orang yang senang percaya akan orang .so,  Jangan lah tipu2 saya ek . hehe. saya suka makan udang , makanan kegemaran mak saya juga :) saya gila teramat gila suka minum milo ais ^^ ... tapi sekarang saya belajar minum teh ais sebab teh ais lagi murah dekat UKM . >.< haha..
Saya suka bergambar walaupun saya tahu saya tak cute ,... haha. saya minat lagu balada . saya suka lagu jiwang2 .saya suka lagu slow2 especially yang boleh bawa tidur . hehe.. dan saya minat sangat3x dengan



she really a simple girl ? najwa , may i meet u? hehe ~
good luck SPM dear ~

NAJWA LATIF
!!! .(walaupun kakak2 saya tak suka najwa , ergh~ ) haha. ... impian di sini , harap dapat jumpa dengan najwa , once pun ndak pa ~ hihi... suka dengan suara dia . COMEL JE .. :)


k,lahhhh.. rasa2 nya dah cukup saya merapu . hehe. thanks yang sudi baca . sayang korang ^^ ...
kalau nak tahu lebih tentang saya ... jum kawan ! . jangan malu nak tegur ,saya tak makan orang pun. hehe . BERKAWAN BIAR BERJUTA2 , MUSUH SORANG PUN JANGAN DICARI . ^^


thats all , chowww !!
love ..

p/s: sapa ada blog tue , ringan2 kan jari tekan butang FOLLOW ek . hehe. blog saya simple je kan. hehe. bye2,,~

~LIA~





- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -