Popular Post

assalamualaikum .. salam sayang kawan2 .. tercinta. dan yang senyap2 baca blog ku tue . terima kasih . hehe:)


aku agak sibuk sedikit sekarang . tapi kesibukan tue dah berakhir buat sementara waktu. aduhai. apa yang aku sibukkan sangat kan? tak.. nie haaaaaaa...



pertandingan 4B ( BUDI BAHASA BUDAYA BERSAMA)

ok, let me explain a little bit about this competition , macam nie. 
pertandingan nie sempena minggu seketriat rukun negara matrikulasi labuan . anjuran dorang la nie. emm. pertandingan nie ambil tandatangan semua pensyarah , sapa terbanyak dia menang. dan satu lagi masa ambil tandatangan pensyarah nie kena berbudi bahasa . cakap bagus2 . senyum. and macam2 la  . yang pasti kena berbudi bahasa. 

ok, pertandingan nie macam merepek kan? seriously, first pun aku fikir macam tue tapi at last bila fikir2 . ada banyak faedah aku dapat dari pertandingan nie. emm. antaranya, aku dapat kenal baaaaaaaaanyyyaakkk pensyarah termasuk la yang tak ajar aku macam pensyarah biologi, akaun, banyak lagi la. 

mungkin bila kamu dengar pertandingan nie macam sesuatu yang senang kan? a'ah . senang la sangat. first2 ikut pun di paksa oleh kawan sebenarnya . MELINA YVONE AMBOI punya angkara ! haha. :D dia la yang menjebakkan aku dengan pertandingan nie . huhu. terima kasih melina. masa dapat borang tue pun aku macam lemah semangat plak. hehe. kamu ingat senang ka? pensyarah kml ada 165 orang ya. ce bayangkan aku nak ambil tandatangan semua pensyarah,? tak ke gila namanya? haha. 

tapi melampau jugak kan kalau kena ambil semua , tak la. aku kena isikan borang ja . ada 3 helai muka surat , dan kesemuanya berjumlah 95 row , bermakna aku kena ambil tandatangan pensyarah seramai 95 orang. and u know what ? i did it !!! alhamdullilah. tak senang okey? -_-'
nak tengok tandatangan pensyarah2 saya? bha nie.. laman terakhir yang aku habis kan petang tadi :)


sory, gambar tak jelas, hp murah. haha:D

bha. bayangkan la aku pegi marayau2 di menara pentadbiran meminta tandatangan. . pertandingan nie start kemarin 21 hingga 23 bulan 3 nie. sampai esok la due date dia. tapi aku hantar hari nie. . bha, meh aku citer pengalaman2 manis+pahit cuka aku meminta tandatangan pensyarah2. >.<

21.03.12 (rabu)
awal2 aku dah start minta tandatangan lepas kuliah pagi 8 pagi minta nagn pensyarah kuliah kimia miss TAH MEI SZE. senang jak dengan miss sebab miss tau pertandingan nie . terus jak dia tandatangan. then , aku pegi la mp (menara pentadbiran) . merayau kat sana minta tandatangan. mana la aku tau cara nak minta tandtangan kan. huhu. aku pi dengan 

MDM CAROLINA ( pensyarah kimia )

aku : gud morning mdm . ( suara lembut, senyum )
mdm : ya, kenapa? 
aku : saya nak minta tandatangan mdm boleh? (bagi kertas tue)
mdm : untuk apa nie? kenapa saya perlu tandatangan . ?
aku : emm .. untuk pertandingan mengambil tandatangan pensyarah terbanyak anjuran seketriat rukun negara. (nervous gila ! )
mdm : owh, yang nie ka? ( kertas kecil mdm pegang tentang pertandingan 4B nie) 
aku : ya mdm. 
mdm: dalam kertas nie ckp, kamu mesti berbudi bahasa dulu baru boleh sy bagi tandatangn. kamu berbudi bhasa ka?
aku: ya mdm. sya berbudi bahasa bha nie. 
mdm: apa lah buktinya? saya tak nampak kamu berbudi bahasa sebab tadi kamu dtang tiba2 minta tandatangan. itu tidak berbudi bahasa. 
aku: mdm , saya tak tau nak macam mana minta tandatangan bha nie .sebab ajk2 tue ckp minta dengan pensyarah baik2 jak. yang penting berbudi bahasa. 
mdm : em. ya la saya tau. tapi kamu tak berbudi bahasa tadi.
aku: yala mdm. sory :( jd mcm mana la caranya?
mdm : macm nie ..............................................

* ok.mdm tue ajar aku cara ambil tandtangan . betul la yang aku dengar2 pasal mdm carolina nie. baik sangat2 . :) tak pasal2 aku mesra dengan dia. hehe. tq SRN :)

SIR MOHD TAIB ( pensyarah kimia ) 
aku : assalamualaikum sir, selamat pagi .
sir : hah, ye . kenapa?
aku : sir, sy dtg nak minta tandtangan .. bla2222....
sir : ok. berikan saya 5 rukun negara memandanglan nie anjuran seketriat rukun negara .
TOINK ~!!!!!! blank aku !! sioot.. hehe. betul2 aku blank time tue..
aku : em... kepercayaan kepada tuhan, kepercayaan kepada raja dan negara, ... er.. emm..
sir : ya ALLAH, rukun negara pun tak ingat? mana ada kepercayaan2 semua tue. apa kamu nie?
-serius, aku malu time tue ! muka tebal 100 inci ! - haha.
aku : sir2, talian hayat... ya sir, jap2. 
aku pi tanya masneh , sebab time tue dia teman aku. aduhai, masneh ingat taoi terbalik yang ke 4 n ke 5 tue. punya la . malu aku. hehe. tapi last dapat juga tandtangan sir. 
hehe. :)

MDM SUHAINI ( pensyarah sc comp ) 
aku : assalamualaikum mdm.
mdm : hah! waalaikumusalam ! ( kuatnya suara mdm) kecut saya ><
aku : emm.. mdm. anu bha. saya mau minta tandtangan bha.
mdm : tndtangan untuk apa? ... hah? apa nie? budi bahasa budaya bersama. owh. yang nie. ok2. tapi saya nak kamu nyanyi lagu budi bahasa budaya kita dulu., kalau tak saya tak tandatangan. ! 
waargh.. want to die. haha. tapi aku selamat sebab time tue ada si FATIN tolong aku nyanyi . haha. bagus2. mdm terima . then dia tandatangan. selamat akuuu. heeeeee..

*aku nyanyi tak merdu. sangat sumbang. haha. :P

then , di sebabkan kami teda kelas sepanjang 3 jam tue.aku pun membawa atyn(FATIN) merayau2 di mp tue menagih tandtangan daripada pensyarah. 
owh ya, part paling menyeramkan dan menakutkan adalah bila berjumpan dan meminta tandatangan dengan pensyarah2 biologi. huhu. ok last part yang aku cerita ar. 

MDM NORHASHIMAH ( pensyarah biologi ) 
aku dan fatin : assalamualaikum miss. (senyum manis2 semanisnya)
mdm : miss !!! perut besar macam nie kamu panggil miss ! 
uina. ndak perasan kami sebab masa tue mdm tengah tunduk menulis , tak lah nampak perut mdm :'( tambah2 lagi tak kenal mdm tue :'( maluuu. suara mdm tu kuat , atyn terduduk sudah dekat kerusi sebab malu. hehe.
aku : atyn. jangan ko duduk situ. sini ko. (muka malu) mdm, sorrrrryy. tak sengaja. betul, tak nampak bha tadi. :(
mdm: hah.. tak nak la sy bagi tandtangan saya ! .. 
aku : mdm bha... sory. kami tak sengaja. 
atyn : ya mdm. sory bha. ..
mdm : ok. kamu bagi saya 10 sebab kenapa sy kena bagi tandtangan saya yang berharga nie dengan kamu dua. emm.. rozalia binti alik, eh, kamu ada kakak ROHANI ALIK ka?
aku : eh, mdm kenal kakak sy? .. 
mdm : ya, kenal. 
aku : macam mana mdm kenal? 
mdm : nah tengok pasal sy pun kamu tak tau. nama saya... 
aku : bha, mdm jum berkenalan. .. 
mdm : ah , tak nak. dah terlambat. ..
aku : ei.. mdm bhaaaaaaaa........
..........................................................................................................................................................
10 minit bercerita ...
.........................................................................................................................................................
mdm : ya sini la sy bagi tandatangan sy. lain kali berbudi bahasa dengan pensyarah kamu. ... 
aku dan atyn : tq ya mdmmmmmmm.. tq banyak2. hehe.

* walaupun mdm nie garang. tapi aku rasa mdm bio nie baik dan penyayang . :) tq srn .

bha2. ok lah kawan2 . di sini aku cuma nak cakap yang, pertandingan memberi aku satu kenangan yang sangat manis + pahit cuka . sebab pi meminta2 tandatangan pensyarah2. aku di denda, di marah, di tanya macam2 . banyak peristiwa yang jadi .. dalam 95 orang pensyarah, 95 kisah juga aku lalui. . kenangan nie takkan pernah di beli .:) walaupun pada awalnya aku cakap pertandingan nie 'bidak' dan 'tak logik'.. tapi sekarang aku tau motif2 kelab SRN buat pertandingan nie :)

terima kasih tak ternilai ya ALLAH, :)
terima kasih banyak2 MELINA, :)
terima kasih juta2 SRN .:)
terima kasih pensyarah2 ku tersayang:) 
terima kasih :')




~LIA~



One Response so far.

  1. Boni JLL3 says:

    hahahaha..siap kene suruh nyanyi lagi?? hahaha

    apa2 pun, gud luck k. semoga akan menang

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -