Popular Post

Assalamualaikum... salam sayang dari ku...






kalam bermula disambut ceria,
buat sahabat dan pembaca yang baik hati,
lia kembali membuat coretan hidupnya,
untuk tatapan kalian yang sentiasa dihati..




aisehh... berpantun lagi aku kan.. hehe... ala.. sekali sekala.. lain kali boleh kan berkala2.. hehe... korang semua.. aku minta maaf lama tak update blog... sibuk sikit ... hehe... bha,... aku sibuk dengan kursus pengurusan tauhidik minggu lalu yang berlangsung selama 4 hari 3 malam di hotel butik zara, kota kinabalu... 9feb-12feb 2012... sumpah... aku bersyukur sangat2 dapat ikut program nie..


emm... apa itu SANTUN..? mesti kamu semua tertanya2 kan... bha... let me explain a little bit about them... hehe...SANTUN atau kepanjangannya skim anugerah kecemerlangan pelajar cemerlang.. SANTUN nie satu perbadanan yang membantu pelajar2 cemerlang dalam golongan pelajar miskin n anak yatim... di bawah santun ada banyak lagi macam YaPEIM.. PEMANGKIN... banyak lagi la... to know more about them..
Google lah sendiri pasal dorang... haha... teda bha.. nie link dia.. tentang SANTUN =)


first masa tau dipilih untuk ikut program santun nie masa sir ISMAIL kol aku.. aku ingat lagi .. masa tue aku baru lepas solat asar... tiba2 hp ku berbunyi ada no pejabat kol.. aku angkatla.. sir cakap aku terpilih untuk ikut program di kk... memang time tue blur2.. apa nie? program apa? excited juga sebab di kk kan.. mana pernah aku ikut apa2 sepanjang di kml nie.. so aku pegi la menara pentadbiran sebab time tue sir suruh pi sana... so aku pegi... ada dalm 14 orang di sana dengan sir... kami di bagi taklimat pasal program tue.. yang terkejutnya sir cakap esok dah bertolak.. teda ribut teda angin terus mau jalan bisuk... huhu... ndak pa la ikut ja..


kami bertolak jam 6.30 pagi dari kml... pegi terminal feri... jam 7.30 pagi...


masa di terminal feri... tunggu sir ismail =)

kak qila, kak shela, abg julsaleh..=)




gambar di atas feri...


atas feri .. =D


cantik tak pemandangan nie? hehe

ok done.. kami sampai menumbok... kami naik bas pegi boutique hotel zara... =) punya main penat dalam bas tue.. dekat 2 jam baru sampai.. penaaattt ... lapar lagi coz ndak makan ...



dah sampai hotel.. lega.. alhamdullilah...


abg wan bergambar di luar hotel.. 


abg akim n abg julsaleh .. =)

then.. kami check in masuk hotel.. gila hotel nie.. sangat2 la best... biliknya... tempat mandi... haha... yang paling best dorang tak bagi kunci.. dorang bagi pas masuk bilik.. hehe.. agak *kejakunan* di situ ya.. ya la bah.. first time nie masuk hotel.. =D 



cantik kan? =)


nie bilik kami.. bilik no 333.. =)


ok.. gambar tandas.. haha.. =D


program kami start malam sebenarnya... tapi kami datang awal... dan kami adalah group yang paling terawal datang ya... agak cemerlang di situ.. heeeeeeee... =))


em... nothing much malam tue.. cuma taklimat sikit pasal program atau nama spesifiknya KURSUS PENGURUSAN TAUHIDIK.. =) sepanjang 4 hari tue... kursus kami start keesokkan harinya.. emm.. dan kami yang jadi peserta nie adalah dari UITM SABAH, MATRIKULASI LABUAN, UMS , PRA SEKOLAH MENENGAH , lepasan stpm n spm , dan satu pelajar junior santun.. =)

bha... banyak ceritanya sebenarnya.. tapi tak dapat nak explain satu persatu... biarla gambar yang jadi pengganti untuk cerita ku ya.. hehe... 

=) line slow nie.. tapi ndak pa... aku sabar jak.. heeeeee=D\

with my new santun's sister.. =) from uitm sabah..
kak payang, kak ika, kak wani...


suna, siti , ema and me.. =)


with chubyy2 kak payang..=)

masa sebelum ceramah, gambar dulu.. hihi



comel kan kami..? haha...


sayang kak ika.. =)


on the way gi sutera habour..

at sutera harbour already.. =D


snap2.. ^_^


terima skim anugerah kecemerlangan.. =)


lelaki yang tengah tebar kain untuk solat subuh keesokkannya.. =)

dengar tazkirah subuh...


suasana ketika maghrib di kk ..


khusyuk mendengar tazkirah subuh..


sutera harbour...


meja makan... di sutera harbour

fida n kak payang



trip comel... pegang gapur lagi tue.. haha

me and ayu.. =)


makanan sarapan pagi...


banner kursus pengurusan tauhidik..



hadiah cenderamata dari yapeim.. =)


di hotel sutera harbour..


abg zaiedy ! =D




pencuci mulut... sagu melaka... hehe..sedaaapp..


ini masa mereka di suruh buat persembahan.. =)




ok.. dah penat upload pic.. ada dekat 300 lebi.. em.. sory... penat nak upload.. insyALLAH kalau ada masa.. kalau tak da pun.. so sory.. =))) 

apa2 pun. biar penat.. aku bersykur sangat2 dapat ikit program santun nie.. alhamdullilah.. =)))))))

SAYANG SANTUN SANGAT2 !!!!!!

gudnite...tata..

~LIA~







- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -