Popular Post

assalamualaikum... salam sayang semua.. :)



sihat semua? hehe... em... nak citer sikit pasal apa yang berlaku hari nie... actually nak citer pasal U nie.. kan kami dah dapat result hari tue.. so sekrang kami nak isi UPU fasa pertama untuk kemasukan u tahun depan... :)

so... start kemarin, hari ni dan esok matrik kami mengadakan KARNIVAL PENDIDIKAN... :) semua Universiti di malaysia nie ada tadi... karnival tue di adakan di DEWAN MUTIARA.. BEST !!! antara universiti yang buat pameran tadi , UPM, UTM, UKM, UMS, UITM, UMP, UTHM, UTEM n so on... banyaklah.. sampai pening nak baca pamplet dorang... haha... aku kumpul semua... n part yang paling best dapat pen... hehe.. 5 batang sioot... jimat duit mau beli pen baru.. hehe... ada juak beg tapi kena tanya soalan banyak2...

selain daripada itu ... aku pun mau tau juga pasal course sains komputer yang aku mau ambil di UNIVERSITI nanti.. hehe.. dah jatuh cinta ngan sains komputer... SO , i just have to work harder ! :) banyak la juga bidang sains komputer yang di tawarkan... ada multimedia... software engeneering.. database... banyak lagi la... yang paling best di UTM ... hehe...

ok... tak lama lagi kita orang nak isi UPU... dan dalam masa yang sama kami dibagi 5 pilihan universiti jak yang kami mau... dan dengan yakin ... insyaALLAH.. aku nak mohon...

1. UTM ( nak sangat2 ... amin... )
2. UTeM ( banyak course yang ditawarkan:) )
3. UMS ( ini di labuan ... jadi orang labuan la aku kalau dapat nie.. hehe)
4. UPM ( u nie best juga... dah di dedahkan serba sedikit masa karnival)
5. UiTM ( nie last choie.. )

ok.. fine... UTM u standard and high level.. aku tau.. susah mau dapat kan.. but, nothing impossible right? :)

owh ya.. time di karnival tadi... aku round2 la kan... satu dewan tue... bila dah habis round tue.. ya ALLAH.. aku lupa... aku lupa tanya pasal bidang undang2... boleh nya... begini bha.. bapaku mau aku jadi pegawai pendaftaran... seriously.. bapa ku berharap sangat.. aku boleh ja.. tapi aku tak boleh tipu diri ku sendiri.. aku tak minat sangat dengan bidang nie sebab undang2 kena "high BI"... pengakuan : " aku tak pandai BI! :( "... dan salah satu yang menghancurkan hatiku tadi time tanya pasal course law di booth UKM ...

aku : sir, nak tanya pasal bidang law... pointer kena berapa ek?
sir ukm : 3.6 above..
aku : muet?
sir ukm : band 4 sekurang2nya... kamu ambil course apa nie?
aku : sains komputer... boleh ka tue ambik law?
sir ukm : tak boleh... undang2 cuma untuk budak sains yang ambil bio, kimia, fizik, .. dan juga budak akaun..
aku : tak boleh ek ..( air muka ku terus berubah )
sir ukm : tak boleh (menggeleng dengan muka acuh tak acuh)

p/s : aku bukan sains meh? :(

sedih3x !!!! :( hurm... aku rasa hancur harapanku... rummateku cakap jangan menyerah kalah.. hurm.. memang dah menyerah nie.. aku sedih sebab tak dapat tunaikan hajat bapa aku.. tapi .. insyaALLAH aku akan tebus kesedihan tue dengan mengambil bidang sains komputer.. insyaALLAH.. amin..:)

dah.. tutup pasal undang2.. :')

then jam 2 petang tadi, aku pegi dengar taklimat dari universiti teknologi malaysia ...
my first comment for them ! " UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA MEMANG UNIVERSITI TERBAIK MALAYSIA" :) aku dah tertarik sangat2 dengan utm ... sumpah.. aku dah berkobar2 nak pergi UTM.. insya ALLAH... amin3x... kamu2... doakan aku tau !

tadi ada 2 sesi.. first, sesi taklimat pengenalan UTM dan tentang SOFTWARE ENGINEERING .. diterang kan oleh DR DAYANG :)... then sesi kedua .. CIVIL ENGINEERING oleh DR FADIL :) mereka berdua sangat2 la best..sangat2 la sporting.. sangat2 lah menarik hati pelajar... baik.. peramah... dan nampak sangat dorang sayang dengan pelajar... tue salah satu tarikan UTM... banyaklah kami didedah kan pasal UTM nie.. semua hebat2 belaka... :) tak rugi pergi taklimat mereka tadi...

^ I FALL IN LOVE WITH UTM ^

then... now ! i set my target .. UTM is my target ! to continue my study in course SCIENCE COMPUTER ( software engineering ) ... amin44x.. :)aku nak belajar bagus2 dan sungguh2 untuk dapatkan pointer yang tinggi .. insyaALLAH... if can i want to get 4FLAT( NOTHING IMPOSSIBLE)... :)

LIA CAN DO IT ! :D

klah... sampai sini jak dulu ya aku bercerita.. hehe.. malam nie ada pencerapan gerhana di dataran kawad matrikulasi labuan.. nak pegi.. jam 8 malam sekaligus kami akan solat gerhana.. :)jum tengok ya.. gerhana mungkin berlaku dalam jam 8 - 10 malam gitu... sekarang nie pun bulan dah sangat cantik... subahanallah..

tata semua ! :)

~LIA~

3 Responses so far.

  1. kalau buat software kira kaya tu ... ahhaha.. tgk gerhana bulan dari bilik jak... meh arr pi bilik aku... ehheh..

  2. kerana tuhan untuk manusia
    -c jana

  3. umi rasyidah rahmat - aku tengok di dataran kawad semalam.. sambil tengok movie shaolin soccer.. best giler... hehe..:D

    kaka jana - ya.. tu paling aku suka.. kerana tuhan untuk manusia.. :)

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -