Popular Post

assalamualaikum... salam sayang...


astarghfirulllahalazim... ya ALLAH... 
kamu.. kamu.. dan kamu... maaf jarang update blog nie... aku selalu juga online cuma aku tak tau nak start taip blog nie mcm mana... banyak benda yang aku nak cerita tapi... entahla... tak terluah cerita2 tue...
ALLAH... nak tahu.. dalam minggu mcm2 ujian yang menimpa aku... aku tak tahu... dan aku tak jangka semua tue akan berlaku... yang aku tahu... ujian2 itu membuatkan aku lebih dekat pada ALLAH...


aku tak tau napa semua nie terjadi... biasalah orang selalu ckp... semua yang berlaku mesti ada hikmahnya kan.. dan sekarang... aku tengah mencari2 hikmah tersebut... hurm... kadang2 aku lemah untuk lalui semua nie... satu persatu ujian itu datang... sampaikan aku mulai mengeluh.... tapi... aku tahu... ALLAH itu maha adil.. dan maha mengetahui.... :)


sakit yang aku rasa sekrang... pedih yang mengyakiti jiwaku.. aku terima semua tue... tanpa sedikit calar pun... aku tak nak jadi insan yang lemah.. aku sentiasa ingin jadi insan yang tak mudah goyah benteng kehidupannya... ujian mematangkan kehidupan... aku percaya semua tue...


ujian yang paling sakit dalam minggu nie ...
terjadi semalam... masa aku tengah cas laptop ku di tepi katil... selepas 10 minit macam tue... satu letupan kecil berlaku ... letupan tue dari charger ku... dan secara tidak langsung bilik kami blackout... maybe litar pintas... aku tergamam masa tue .. sebab aku tak dapat bayangkan kalau letupan tue merebak menjadi api.. rummateku panggil aku berkali2 pun aku tak dengar... aku betul2 tak dapat kata apa2... yang aku fikir... 'ya ALLAH... laptop adiikku'... subahanallah... charger ku jak yang rosak... laptop alhamdullilah... tak pa2 gak... aku sedih sekrang sebab harga charger rm75... di mana aku nak cari duit sebanyak tue.. makan pun tak cukup... hurm... ALLAH... tak pe la... aku terima...:(


semua nie menakutkan aku... membuatkan aku takut untuk meneruskan kehidupan... otak aku dah tak betul.. kadang positif kadang negatif... aku harap sangat aku mampu hadapi semua nie dengan tabah... perjalanan hidup aku masih panjang.. dan.. apa yang aku tau sekarang.. belajar nie perantauan tak seindah yang aku fikir... :(


selamat malam semua.. selamat menyambut maal hijrah..:)

~LIA~

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -