Popular Post

assalamualaikum,... salam sayang...


kamu.. kamu.. kamu... dan kamu...
'kemoodyan' tadi dah bertukar 'kehappyan' sekarang... haha... happy.. dapat outing dengan my two bestie! serius... make me really happy.. walaupun c budak tue (sylvia) asyik wat saya sengal  dengan dia.... asyik2 ada jak yang nak wat saya mara... cheehh.. hehe...


tadi kami kuar dal pukul 1.15pm macam tue la.. janji jam 1... last2 jam 1 lebi gak kuar... hehe... suke la... :D dapat kuar ngan dorang.. first2 tu pegi atm... nak kuarkan duit... pastu pegi la kuar... kat gate masuk kml... huhu... panas nieh... macam mau tebakar jak.. pastu aku rasa lucu bha.. sebab... ada satu lelaki tue... aku terdengar dia cakap.. "huh.. keluar dari km hell.."! haha... kejam2... kml nie mcm penjara... seminggu tak tengok dunia luar... kompom gila... hehe... ari2 tengok benda yang sama....


sejam nieh kami menunggu di dekat gate tue... punya men ramai yang outing hari nie... kepanasan kami... terpaksa berdiri atas pokok nie... haha... nasib kami rendah... hehe.. aku ngan sylvia jak la... dayang tinggi ckit dari kami..:P


sylvia asyik2 spoil gambar saya! hp dia rosak bha tyme nie.. hehe...
                                             tapi sempat lagi peace kan !:P


tengok tue... comel2nya c dyg ctue... hehe..c sylvia! no komen...:P

before that... kami janji pakai baju pink.. sweet kan...? hehe...:D.. cuma baju sylvia cantik ckit ja dari kami.. hehe... kami guna t shirt... dia guna baju blouse... sooo sweet...:P bha2... kering suda kami menunggu tue.. fed up suda.. mo naik teksi la nie kunun.. tepon suda..  tapi pakcik tue hantar org di hotel pulau labuan... pastu pi airport... naa... lambat... jadi kami pun ok jak la... tunggu bas lagi... tiba2 pakcik tue kol.. ckp mau ambik kami tapi pi airport lagi dia... huhu... bhaaa... relax... menunggu la lagi.. tiba2... time2 ngah menunggu tue... ada 2 bas datang.. kosong lagi tue... kami pun.. berbelah bagi suda.. mo naik ka ndak.. tapi.. pas fikir2... naik jak la... lagipun pakcik tue macam lambat jak... serba salah nie aku mau naik.. kan pakcik pemandu teksi tue mau ambik kami.. sylvia kol la balek pakcik tue.. ckp ndak jadi... alhamdulillah .. pakcik tue tak marah...:))

bhaa... sampai kami di ujana kewangan a.k.a UK...  sampai jak... aku akan pegi satu tempat yang dah jadi kewajipan utk aku.. kalau tak jejak kaki di ctu.. kompom tak sah... BANK CIMB... haha... tak nak gtau napa...:P ... dah tue kami masuk SKY PARK... konon cari coklat... mahal siioot... tak jadi beli.. tapi kami jumpa benda nie .. ! 

comelkan love tue? hihi...


dayang with the love~~:)


me with the red love~~:)


dayang with the red love~~

bukan kami beli juga tue.. memang aku dengan dayang kalau dah jumpa benda2 comel mcm tue... tak sah kalau tak gambar..:P tak tau malu kan.. hehe..:D next...


dayang : " roza, jum pi makan.. lapar... makan di kfc! " 

KFC... 
gila eh di sini.. sylvia buat keputusan bukan men lama... mo makan yang rm5.95 tue.. chicken rice.. tapi dia valid jam 1pm-3pm jak law tak silap.. huhu..:(.. so kami beli la yg biasa chicken rice... kumpul2 duit.. beli.. pastu sylvia mau tapau.. aku ngan dyang mau makan ctoe.. last2.. beli juak yang tapau... huhu.. pdahal makan ctu jak... :D.. naa... tinguk gambar kami nie.. tak save our earth betol la... hehe..:P

banyakkan plastik? haha...:D

ok... blurr... +_+ sylvia yang ambil gambar nie.... haha



jangan fokus makanan tue... haha:D


lepas jak makan kfc tue kami jalan2 lagi di uk tue... jalan2... terjumpa monegain.. masukla kejap... huhu.. ramainya manusia di situ... dan yang memeriahkan suasana adalah budak kml... punya men ramai.... gila eh.. sesak... kami membayar pun sampai mau beratur... malas aku di uk tue banyak insan2 yang buat muka belak dengan aku... nak cepat2 kuar,... time nak cepat2 kuar tue .. c dyg la plak jatuhkan minyak rambut lelaki.. dan aku atas dasar kesian.. aku memungutnya.. takut plak t kawanku kena marah... hehe... dan time tue aku rasa ada org menuju ke arah kami... dlam hati ku... " habisla.... =_=.." eh... bukan penjaga kedai tue pulak.. budak kml juga c jeremy...

jeremy: naa... naa... naa... saya bgtau ni...
saya: shhhh... diammm... +_+
jeremy: bha... kamu belikan saya benda nie.. saya tak bagitau...
saya:weii... rasuah,..!

haha... punya men kecut.. takut duit melayang free2... hurmm... c jeremy men2 jak.. kalau dya suruh oun sggup saya ganti rugi minyak rambut tie daripada belikan benda yang dia mau tue... 2kotak lagi tue.. haha...

bha... ini gambar barang2 yang dibeli oleh saya... sylvia dan dayang... haha... 

coklat tue saya punya... maggi tue pun saya punya... apollo tue sylvia... haha..
dyg punya barang dibawah tue... milo .. :D

aku belanja rm13.60... c sylvia n dayang.. rm20 lebi.. naa.. bayangkan barang ckit mcm nie harga dia punya men mahal... sabar jak la... dah namanya labuan... >_< bha... pas out dari sesakan tue.. konon mau jalan2 lagi... 

dan nak tau pa terjadi..? kami main eskalator... tak da keja betul.. haha... ndak pa... sempat juga ambik gambar..:P


bhaa... barang sylvia tue... haha...
ok.. puas main eskalator... kami kuar uk.. pi bandar dya... kami pi jalan2.. di pasar tani.. sylvia tiba2 nak makan buah... budak nie.. huhu.. memang hantu buah dan keropok... sebenarnya.. kami pi bandarnya tue mo beli oligo(aku), keropok(sylvia)... dyg ikut jak... pastu kami cari2 la... di labuan supermarket... dui,,, percaya... harga dia mahal dari monegain.. tapi... sempat juak pi kacau cekak yang ada di situ.,.. cute seh.. nasib dapat tahan nafsu.. tak gak beli..:P



comel kan dyg? hehe:)


pencarian keychain hpku... bermula... disini la yang c dyg ckp... "roza, mcm explorex plak kita .."
apa ndaknya.. semua kedai kami explore.. nampak jak kedai masuk.. paling lucu.. kami masuk satu kedai tue.. one stop.. entah apa.. masuk.. tengok.. semua coklat... sejuk sioot... best... ambik aircond jap. terus kuar... hehe..:D... pandai kan kami? 

bha.. ada satu kedai tue.,,... jual lolipop..,.. dyg sempat gambar dengan lolipop tue...hehe.. teka harga dia berapa? rm8 sioot.. mahal... abik tak yah beli! hehe... chaauuww dari kedai tue... 
emm... akhirnya ndak juak jumpa keychain tue..:( ndak pa la bukan rezeki kami nak beli keychain yang sama... :((((

tapi ... kami still happy sebab dapat jalan2 .. sama2... cipta kenangan bersama... ketawa bersama.. aku harap... persahabatan kami akan kekal tuk selamanya .. AMIN... kami juga manusia.. kami juga wanita... kami juga insan yang akan selalu menyayangi antara satu sama lain.. :))

dayang... sylvia... aku sayang sangat ngan korang ! :)

bhaa... that's the end of our outing's story... penat cerita nie... tata...:D selamat malam...sweet dreams...:))

~LIA~


















- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -