Popular Post

assalamualaikum.. salam sayang...


cuma sebagai hiasan.. hihi.. ^_^




apa khabar semua..? maaf diri ini agak lama meyepikan dirinya.. semuanya disebabkan keadaan tidak mengizinkan... fb pun jarang bukak dah... bukan sebab malas... eh.. ya... itu juga salah satu sebabnya... 


tapi sebab utamanya ... exam final dah mula... :')
kan aku ada bgtahu ari tue.. hehe... tak yah nak ulang2.. sekarang semua pelajar kml demam exam pspm.. semua hampir2 nak jadi gila.. tapi kami gila2 pandai.. hehe... belajar.. belajar.. dan belajar... tengok movie tak tinggal seehh.. hehe.. normal la bha tue kan.. :D


ok... nak bgtau nie... baru2 nie aku down sgt... terutama tyme exam bi hari tue... napa? padahal hari tue aku ada bgtahu yang aku semangat nak ambil exam kan? mcm nie... 


antara sebab2nya:


1. aku di tempatkan di blok c... bilik rekreasi... dimana tiada satu org budak satu kelasku yang sama kelas ngan aku... sedih kan? aku di kelilingi manusia2 yang jarang bercakap dengan aku.. dan aku akhirnya menjadi bisu.. menjadi patung yang bernyawa.. tapi bersedia intuk mengambil exam.. :')


2. pengawas yang jaga kami hari tue pensyarah bi aku... mati!! itu first yg aku ckp dalam hati aku.. dan masa dia nak masuk bilik rekreasi tue... aku berdebar sangat.. ada perasaan kurang enak ckit... :( bukan sebab takut.. tapi sebab pensyarah aku.. =_=' jap lagi cerita...

3. aku duduk paling tepi tingkap... dan ini membuatkan aku tak selesa... meja lagi yang rosak... :( aduh.. dugaann... tambah lagi depan belakang tepi semua lelaki yang tidak dikenali..>_< 


4. tak tau dah.. tak nak ckp lebih2 pasal tempat exam tue.. t tak berkat... hehe..:D


kejadian tyme exam bi kertas 2... ......


ok.. kami start jam 3.00pm.. agak mengantuk ya tyme tue... :( huhu... tak pa... just go on.. aku dtg bilik exam dengan semangat.. aku cakap ngan diriku.. aku pasti boleh buat !
dan nak tahu... sekali lagi pengawas yang sama masuk utk exam bi ppr 2... pensyarah ku ~!!! >_<
bha2... tak pa.. aku berkata dalam hati " tak pa lia.. semangat... jadikan dugaan nie sebagai semangat tuk ko jawab paper 2 nie k..? " utk menyedapkan hati yang gelisah... apa tak nya.. exam bi tue... 


bha... seperti yang aku jangka!!! tyme miss bagi kami kertas tue.. sampai tempatku.. dia bagi kertas tue tapi sempat stop utk tengok aku bawa pen , pensil, n pembaris.. rasanya laa.. sebab dia tengok atas mejaku... ok.. berdebar nie... tepat pukul 3 kami start... first aku buka !! ALLAH... itu yang aku ckap.. aku blur! :(((

tak pernah aku tengok soalan macam tue.. tak pernah tengok contoh jawapan utk soalan tue... dalam paper 2 ada dua soalan ... QUESTION 1 - REPORT, QUESTION 2- ESSAY.. report tue bentuk table... kami tak pernah wat soalan mcm tue... :( bha.. saya buat jak apa yg saya tahu... tengok soalam ke 2.. ALHAMDULLILAH.. soalan pasal internet.. dapat jawab.. :') penyelamat... terima kasih essay..^^



aku sempat habiskan essay tue awal 7 minit sebelum masa habis... kami tamat 4.30pm... oh ya.. time exam tue... miss (pensyarahku) asyik2 nampak aku... lain2 nie aku rasa.. kenapa? huhu... pastu ada gak dia pergi tempat ku.. tengok aku ngah wat report.. masa tue aku baru jak start wat .. nebes!! time dekat2 mo habis tue... miss bagi kami tali tuk ikat kertas nanti... dia stop lagi di tempatku.... tengok aku ... aku tengah wat essay tuk perenggan ke 2... "ya ALLAH... napa nie...? napa miss asyik nampak aku? napa dia asyik nak nampak aku wat essay.. " itu lah yang bermain dalam hatiku.. =_='


jam 4.30pm pun tiba.. speaker berbunyi ... ketua pengawas mengumumkan masa tamat.. kami berhenti.. aku letakkan pen.. :') senyum... tabah... sabar... walaupun aku tahu.. aku tak dapat jawab soalan 1 dengan baik.. miss pungut kertas kami.. dan... kamu nak tahu? miss baca... ! baca report yang aku buat... aku nampak dari jauh.. hati aku berkata " tak pa lia.. dia tengok jak tue.. " 


kami di arahkan keluar.. aku keluar dengan senyuman... miss tunggu dekat pintu.. aku keluar dan ucap 'thank you miss'... miss jawab ' you wait here,. i want to see you...'
kamu paham2 la hati ku time tue... >_< mattiii ~!!!!!!


seperti yang aku jangka juga... ! apa yang bakal terjdi memang terjadi.. !

miss : you bring here your question paper... i dont know why you do like that.. i never teach you like that... i think you already misunderstand the task.. and u know what u write something that wrong... u dont write increase or decrease in you essay... n u should do like this... like that... bla... bla.. bla... bla... ......
................................................................... true or not true??? 


aku : yes... ( dengan muka takut! )


miss : i tell you this becoz i dont want u to do the wrong mistake for the real muet... u know what.. u so lucky.. becoz u are my student.. there are many student dont know what are their mistake... n ur paper is the one that i read .... ......

banyak lagi yg miss ckp pasal mistake aku.. aku terima.. tapi aku tak tau.. aku lemah.. aku selalu juga kena marah dalam kelas.. aku tahan.. tapi aku betul2 tak tau.. napa masa tue.. aku jadi tak berdaya.. air mata aku menitis... aku tak mampu cakap apa2.. dan itu pertama kali aku nangis depan pensyarah aku... :'( 



paling aku ndak boleh tahan... 


miss : dont cry! i dont want to see you cry ! this is not that i want... i want u to be more better... i want u to know what is your mistake n then u will not repeat your mistake.. ...


bha..aku lap air mata.. tak nak kena marah lagi.. :(


aku pergi lepas miss habis ckp... aku tak tau... masa dalam perjalanan balek bilik tue.. mata ku dah banjir ngan air mata yang tak henti2 mengalir... masa tue aku rasa diri ku teruk sangat!!!!! teruk !! :( kenapa? kenapa harus aku yang dapat dugaan nie... ?? aku rasa diri aku malang sangat.. napa aku tak di takdirkan dengan budak2 satu kelasku... at least ada satu orang... tapi tak da... :(


pertanyaan tue.. aku tahu jawapannya.. :')


aku kol kakak qu.. kak jana... aku luahkan semua ngan dia.. dan lepas tue.. i feel more better.. thank u sis.. u always know how to make me feel better.. :')
pastu cerita ngan rummate yang tak tau pa2 ... hehe.. balek2 ja dari exam... tengok aku menangis.. hehe.. sory geng... sentimental jap tyme tue..:P


malam tue aku muhasabah diri.. kenapa semua nie terjadi.. dalam masa sesingkat itu.. napa harus aku? napa perlu aku... dan akhirnya aku dapat jawapan...

"sebab aku adalah salah satu orang yang bertuah untuk terima dugaan ini.. sebab aku org terpilih untuk terima hikmahnya... sebab aku juga hamba ALLAH yang tak terlepas untuk terima ujianNYA... :') " 



p/s: aku cuma berharap hari tue sepatutnya berlaku selepas aku habis exam pspm... sebab aku tahu aku akan jadi lemah... tiada semangat untuk belajar.. kamu.. kamu.. dan kamu.. tolong doakan aku ya...  :D 
perlukan doa dari kalian semua.. ada 4 mata pelajaran lagi nie.. semua2nya boleh membuatkan aku pecah kepala.. hehe...:D


luahan hati si
~LIA~


- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -