Popular Post



assalamualaikum... salam sayang.. :)


apa kabar? hehe... :') saya harap korang semua sihat... bha straight to the point.. ada banyak perkara nak cerita nie... yang pertama... pasal muet... >_<


sebelum tue... kamu tengok dulu gambar2 ku dengan budak comel nie.. haha.. sylvia... kami bergambar sebelum masuk exam muet tue... tengah berdebar2.. jantung dup dap...  utk hilang debaran tue... kami gambar2 la dulu... :)


budak nie spoil tul la... hehe



 sayanggg sylvia... :)


 paling kami sukak nie gambar!


 smile.... :)


 tekunnya hazirah membaca kamus ...:P


 syahzlan sampai duduk atas meja nie...haha


 posing kunun... itu saajjaaa.. hehe


 aku sayang dia! :)



melina , tengah menyanyi tue... hehe...

bha2... cukup la gambar tue... ndak da sudah sebenarnya... 

aku group ke 3 yang exam... ahli2 group ku... ~melina, may, masneh... alhamdulillah... semuanya berjalan lancar... cuma ada satu benda jak yang aku betul2 tak dapat lupakan sekrang... time muet tue.. aku 'ter' cakap "APA".... tak ka gila namanya tue? huh.. kompom potong markah.. takpalah... nasi dah jadi bubur kan... apa boleh buat... tawakal jak... :(... insyaALLAH... aku berdoa cuma 1 atau 2 markah jak dia potong.. amin2...


kepada kawan2 ku... maaf... aku tak dapat bergurau dengan kamu kalau kamu jumpa aku .. kamu cakap dengan aku 'apa'... aku sensitif dengan benda tue.. tolong aku untuk lupakan benda tue... bole? :'(


next.... cerita mentorku... mentor yang sangat2 aku hormati.. sangat aku sayang... TAN CHEE KOON.. tak da gambarnya.. sebab mukanya mahal sikit.. susah nak tangkap gambar sir ku nie.. hehe.. tapi ada satu gambar mentee ku nie...

masa nie.. sir kami spend kek.. sambut hari jadi kitaorang... 
rindu nak makan cheese kek sir! hehe


ada lagi yang lain nie... 10 orang yang tak da dalam nie... hehe... dari hujung kiri namanya REBECCA budak akaun, ke 2 hujung, JUBAIDAH budak bio fizik, tengah2 tu ADIB budak bio computer, aku? haha... , last tue CHIA sama ngan jubaidah.. :) 

em.,.. bukannya nak cerita pasal dorang tapi pasal mentorku... mentor yang sangat2 caring.. tak tau nak cakap macam mana... tadi petang aku luahkan masalah ku dengan dia.. lebih prefer cerita ngan dia daripada cerita dengan kawan2... lebih baik minta pendapat dengan orang yang dah banyak pengalaman kan... terima kasih sir.. sebab layan satu2nya mentee sir yang banyak kerenah.. asyik2 mukanya sir nampak di menara pentadbiran tingkat tiga kan sir? ... hehe... sory sir... sir... tq juga jaga saya selama satu sem nie.. terima kasih sangat2... hampir2 nangis depan sir tadi... dui... malunya tue... tapi last2 tak jadi sebab ada pelajarnya dtg.. haha... 

nak kongsi satu mesej sir saya... kata2 yang amat2 bermakna dan sangat bernilai untuk saya... :)

"when stresses of life set in, take a moment and do something kind to yourself. Try to being kind to yourself  will open your heart and mind again to the doors of possibility and the solutions to your problem. Other people might not knowing u but at least you recognize yourself and don't let those stresses drowning u' . so kind to yourself."  from MR.TAN.

tak nak cakap banyak2... aku bersyukur dengan adanya sir TAN... sebagai pengganti ibu dan ayahku di sini.. :') dan juga mentee2 ku sebagai pengganti adik beradik ku di sini.... :') 

akhir sekali pasal PRA PSPM SAINS KOMPUTER ...

baru jak tadi... baru balek dari pra la nie... hehe... migraine ku datang tadi... entahla... pening kepala ku tengok kertasnya .. panjang.. lebar lagi tue.. bukan sebab soalannya... sebab kertasnya...
aku nak berterima kasih dengan sir tutorial sains komputer ku... SIR NADZRUL ISWANDIE CHE NAZIR yang selama nie sabar jak jawab soalan2 cepumas ku.. 2 hari menghadap mukaku di mp... haha... alhamdullilah.. dapat juga aku jawab semua.. walaupun ada 2 3 4 soalan yang aku rasa tak yakin dengan jawapannya... sekurang2 tak lah blur sangat kan.. tadi kami pra di DEWAN KULIAH... naa... chance utk meniru 50% tambah lagi kami yang compress .. duduk sebelah2 jak.. 100% boleh meniru... aku tadi duduk paling bawah... pastu.. konfom la aku di tiru.. aku ndak tau sudah macam mana mau cover jawapan.. redha jak la... padahal aku dengar suda dorang cakap dorang tak belajar...

i am thinking that...

kenapa dorang pandang remeh jak dengan pra pspm nie ya... padahal aku struggle berhabis.. pspm tinggal seminggu jak lagi.. dorang masih tak prepare.. nie pun dorang main2.. kenapa ya? ... kenapa dorang relax jak... ALLAH...tak nak cakap banyak la... dorang lebih tau apa yang sepatutnya kan.. :') 

ok lah... penat menaip nie... sedang nak musahabah diri... nak fikir balek apa yang mentor ku cakap petang tadi.. nak renung2 dengan diri ini... insyaALLAH... aku tahu..

ALLAH ada rancangan yang indah untuk aku.. :)

selamat malam semua...
~LIA~



- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -