Popular Post

assalamualaikum... salam sayang ...


ok... tengok tittle entry pun dah tau kan... pasal PMR! haha.. napa ngan pmr? aku ambik pmr? uisshh.. tedala... aku budak kolej lah.. haha... emm... adikku bha... MOHD SYAMSUL ALIK.. pmr taun nie... tak sabar nie .. hehe..

tanggal 4 nie bersamaan hari selasa dorang start pmr... hope korang sukses ya.. budak2 pmr sekalian.. jangan main2 sudah.. walaupun pmr tue just mcm exam biasa yang kebanyakan org ckp senang tapi jangan la sampai abaikan study,.. tak nak belajar dah...


teringat zaman aku pmr... punya main struggle aku belajar tyme tue,.. last2.,. dapat 6A 1B 1C... bersyukur jugak la... alhamdullillah... sekurang2nya. usaha ku tak sia2 kan.. :) aku harap adikku dapat wat yang terbaik... lebih baik dari aku.. :) AMIN...


oklah... aku bagi beberapa tips yang dtgnya dari dirikiu sendiri,... hehe... :)

pertama.. tenang ... jangan selalu panik.. jangan fikir yang bukan2.. yakin jak boleh buat k.. always think positive... kedua, jaga kesihatan .. jangan sampai sakit tyme exam nanti... n paling penting amalkan makanan seimbang.. :D jangan sudah pi tempat org kawin.. takut t keracunan makanan.. haha... ketiga.. sentiasa berdoa dengan ALLAH.. :) jangan tinggal solat... sentiasa mohon yang terbaik... semoga dapat jawab exam dengan baik...



paling penting... tyme jawab soalan nie hah....




1. jangan sudah baca buku,,.. belek2 buku... selalunya.. apa yang kita baca 15 minit sebelum masuk exam tue memang masuk.. tapi apa yang kita belajar n ingat selama nie.. semua kita lupa... apa lah maknanya tue? bagus lagi ingat yang selama nie kita belajar kan..??

2. tenang.. jangan sesekali gabrah... jangan juga terlampau ghairah.. takut terover confident plak..:)

3. minum air secukupnya.. jangan plak terlebih minum.. t mau pi tandas terus plak.. kan mengganggu tue.. tak pasal2 tak sempat jwp soalan.. nauzubillah.. :)

4. baca doa.. doa yang selalu aku baca...
~AL FATIHAH , IN-SYIRAH, insyaALLAH berkesan.. :))

5. lastly... nie paling best... kalau kita terlupa formula atau fakta... berselawatlah ke ats NABI.. insyaALLAH.. kita ingat semula apa yang kita lupa tue... 

nie tips yang selalu aku guna sebelum exam.. :) try la.. aku tau tips nie tak lah seberapa sangat.. tapi adalah juga yang boleh diguna kan.. bha.. :D

to my little brother,
~do your best bro.. dont ever give up... i trust u.. u surely can do it.. remember ALLAH. that he always be beside u.. :)make us proud... becoz u are our little boy.. :) that family love so much.. chayok2... :D hehe,,...

that's all for today... gudnite everyone...
sincerely , 
~LIA~ :) 

- Copyright © hidup si Lia Bha nie ^^ - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -